Home Nieuws Toerisme Turkije groeit met bijna 11 procent in vergelijking met vorig jaar

Toerisme Turkije groeit met bijna 11 procent in vergelijking met vorig jaar

6
504

Het aantal toeristen dat dit jaar Turkije bezocht in de periode januari-september is toegenomen met 10,8 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Volgens de cijfers van het ministerie van Cultuur en Toerisme bezochten 25.625.298 toeristen Turkije, gedurende de eerste 3 kwartalen van het jaar 2011.

De meeste toeristen waren afkomstig uit respectievelijk Duitsland (3,7 miljoen), Rusland (3,1 miljoen) en Groot-Brittannië (2,2 miljoen).

6 REACTIES

 1. De onrust in buurlanden zal mede debet zijn geweest aan deze groei. Niemand wil zijn zuurverdiende vakantiedagen verziekt zien worden door rellende menigtes. :heet:

  Ik heb het gevoel dat de groei zich vooral concentreert op all-inclusive hotels, met toeristen die niets anders dan het zwembad of het dichtsbijzijndste strand bezoeken. Zulke toeristen zijn natuurlijk ook van harte welkom, maar een beetje interactie met de lokale bevolking, de culturele bezienswaardigheden en de natuurlijke schoonheden zou toch ook mooi zijn. Turkije is meer dan een warm, goedkoop hoteloord.

 2. zeker weten:) ik heb in de zomer zoveel moois gezien,en veel :).ik ben in september weer geweest en toen heb ik ook veel plaatsen gezien waar ik het weet niet eens van had.maar idd turkije heeft meer te bieden dan alleen de kust.echt gaaf.volgend jaar hoop ik ook weer veel te zien natuurlijk,en mijn droom is ooit een rond reis te gaan maken door turkije.ik ben helemaal thuis daar.en de bevolking zo vriendelijk heerlijk gewoon. :turk: :turk:

 3. Dat is dus € 384379470.- aan toeristenvisa wat ze daar opstrijken, moeten we in Nederland ook direct invoeren !!!!!!!!!!!!!

 4. Erik, lang niet alle toeristen hoeven een visum te halen voor Turkije. Russen en Duitsers zijn bijvoorbeeld gevrijwaard van visa.

 5. Een visum voor kort verblijf in Nederland (minder dan 90 dagen) kost € 60. Aanvragers met de nationaliteit van Moldavië, Oekraïne en Rusland krijgen korting. Zij betalen € 35.
  Bewijs reisdoel

  Bij de visumaanvraag wordt getoetst of:
  het bezoek de openbare orde, de nationale veiligheid en de internationale betrekkingen kan schaden;
  de aanvrager de toegang tot het Schengengebied niet eerder is ontzegd;
  er gevaar is voor illegaal verblijf.

  Bij een kort visum vraagt de ambassade soms documenten die bewijzen dat de aanvrager inderdaad naar Nederland gaat voor familie, een reis of een zakenbezoek. De documenten zijn bijvoorbeeld:
  een hotelreservering;
  een garantverklaring door Nederlanders waar de aanvrager verblijft;
  een werkgeversverklaring in eigen land of eigendomsverklaring van de woning van de aanvrager;
  een medische reisverzekering met een dekking van meer dan 30.000 euro.

  Vingerafdruk bij aanvraag kortdurend visum Schengenland

  De landen van de Europese Unie hebben sinds 11 oktober 2011 een gemeenschappelijk informatiesysteem voor Schengen-visa in gebruik (VIS). Informatie over eerdere en actuele visumaanvragen kan zo makkelijker worden uitgewisseld. Wie een kortdurend visum voor een Schengenland wil hebben voor zaken, familiebezoek, vakantie of studie, geeft bij zijn aanvraag zijn foto en vingerafdrukken af. Die worden digitaal in het VIS opgeslagen, samen met andere gegevens over de aanvraag. De opgeslagen vingerafdrukken worden 5 jaar bewaard. Daardoor is het niet nodig bij elke nieuwe visumaanvraag opnieuw vingerafdrukken af te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.