Toerisme in Istanbul stijgt eerste vier maanden met ruim 21 procent

9
1031

Steeds meer toeristen weten de grootste stad van Europa te vinden, die voor het merendeel eigenlijk in Azië ligt. In vergelijking met de eerste vier maanden van vorig jaar is er in dezelfde periode dit jaar een stijging van ruim 21 procent te zien aan het aantal toeristen dat kiest voor Istanbul.

Al eerder maakten wij melding van de grote stijging van buitenlandse bezoekers aan Turkije en het op topcapaciteit draaien van de grootste luchthaven van het land. Nu er meer cijfers naar buiten gebracht worden kunnen we een nog beter beeld geven van de topattracties in Turkije.

Bovenaan het lijstje van best bezochte bezienswaardigheden staat het Topkapi Paleis in Istanbul, welke ooit de familie van de Sultan tijdens het Ottomaanse rijk heeft gehuisvest. Nummer twee in de ranglijst bewijst dat niet alleen Istanbul top attracties te bieden heeft, want het Mevlana Museum in Konya staat op nummer 2 van de lijst. De nummer 3 is wel weer te vinden in Istanbul, namelijk de Hagia Sophia (moskee/museum). Deze is in het eerste kwartaal ook weer erg goed bezocht. Natuurlijk is de oude Romeinse stad Efeze wederom goed vertegenwoordigd in de lijst, dit archeologisch gebied in de buurt van Izmir trekt al jaren enorm veel bezoekers.

Voor meer informatie over de mooiste trekpleisters van het land, kunt u kijken onder Bezienswaardigheden Turkije.

9 REACTIES

 1. BESTE TOURISTEN,flink alcoholische dranken gebruiken, anders raakt de Turkse regering failliet. ’t Is hun “enige bron van inkomsten” volgens Erdogan.

 2. Wat een ver gezochte reactie op het artikel. En je citaat is ook nog eens onjuist.

  Hoe komt het nou toch dat het toerisme in Istanbul en in Turkije de laatste jaren zo is gegroeid?

 3. Beetje raar inderdaad, die reactie.
  Maargoed, Alper ik kan alleen maar speculeren. Ik denk de koerswisseling van 1,92Lira tegen een euro een paar jaar terug tegen nu ca. 2,35 een hoop scheelt, maar ook bijvoorbeeld veiligheid. De politie heeft bijvoorbeeld de wijk Sultan Ahmet flink opgeschoond en volgt je snachts zelfs tot het hotel om te zorgen dat je veilig thuis komt. Maar ook t koude weer deze winter in Europa zal geholpen hebben, mensen die toch even weg willen. Daarnaast zijn de kosten van vliegverkeer ook flink gedaald natuurlijk. En wie weet heeft de aandacht voor de olympische spelen ook zijn ding wel gedaan.

 4. Er zijn twee hoofdredenen waarom toerisme in steden als Istanbul sterk gegroeit is.

  Een reden is de langdurige koude in europa waardoor veel mensen voor het dure topseizoen begint gauw naar Turkije gaan om wat bij te warmen.
  Andere reden is dat sinds een aantal oosterse islamitische landen duidelijk aan het worden is dat Turkije strenger gelovig aan het worden is veel mensen uit die landen nu belangrijke trekpleisters als Hagia Sophia en Topkapi eindelijk eens met eigen ogen kunnen gaan bekijken.

  Wat de bekker zegt over betere veiligheid lijkt me sterk. Zelf kom ik al sinds begin jaren 70 in Istanbul en heb eigenlijk nog nooit iets meegemaakt om te merken dat die stad onveilig is.
  Vliegkosten zijn in tegenstelling tot voor een jaar of 5 geleden als een raket omhoog gegaan.
  Toendertijds kon ik vanaf vooral Eindhoven voor onder de €200 een zogenaamde campingvlucht nemen.
  Nu kom ik als ik heel lang zoek op speciale aanbiedingsdagen wel eens zo`n soort prijs tegen en dan alleen maar naar Sabiha Gökçen in Istanbul waar altijd nog minstens €15 p.p. bij komt omdat je vervoer nodig hebt naar het centrum .

 5. Ik ben laatst nog voor 180eu heen en weer geweest vanuit Nederland. Klopt wel dat je moet weten wanneer je boekt en met wie. Goed punt over de islamitische landen, men koopt ook veel dure appartementen in Istanbul op het moment. Tsja ieder zijn eigen ervaringen met veiligheid, hier in Ankara me nog nooit onveilig gevoeld, vroeger in Istanbul nog wel eens als je s’nachts naar huis wandelde.

 6. Dat Istanbul en Turkije ontzettend populair is onder de Arabische bevolking door de tientallen zeer geliefde series die in meer dan 60 verschillende landen worden getoond laten we voor het gemak even achter.

  De sterk stijgende esthetisch chirurgie toerisme, één miljoen p.j. nu, heeft er ook niets mee te maken.

  En zo kan ik nog wel even doorgaan.

 7. iedereen heeft zo zijn eigen reden om naar Turkije te gaan..
  de 1 door het kijken van Turkse series de ander omdat de europese concurrenten zoals griekenland, spanje, cyprus, frankrijk heel erg duur worden door de crisis….

 8. ik ben niet verbaast van deze groei. Het is zelfs te laat gekomen en het verloopt nog traag, de oorzaken liggen bij vooroordelen naar de Turken. De imago van de Turken heeft sinds 10 jaar een positieve wending gekregen. Vergeet niet dat Turkije precies 90 jaar geleden op 0 (nul)is begonnen met haar nieuwe alfabet en grondwet. Daarvoor heeft het land ruim 400 jaar glorie tijd gekend.
  “Istanbul..! Als zij tegen mij zeggen, je mag voor het laatst naar de aarde kijken, dan zou ik vanaf Camlica, mijn laatste blik naar je willen werpen…”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!