donderdag 3 december 2020
Home Nieuws Tienduizenden Turken verlaten Duitsland en Nederland

Tienduizenden Turken verlaten Duitsland en Nederland

4
302

Jaarlijks vertrekken meer dan 40.000 Turken uit Duitsland, terwijl er minder dan 30.000 bij komen. De Turkse populatie in Duitsland is sinds 2006 al aan het krimpen, maar de migratie heeft vooral tijdens de economische crisis een vlucht genomen. De crisis heeft Turkije niet geraakt, en Turkse bedrijven blijven derhalve mensen aannemen.

Met name Turkse hogeropgeleide en bejaarden verhuizen massaal naar Turkije, jongeren bijna vrijwel uitsluitend naar Istanbul, en de bejaarde Turken naar hun geboortedorp. In Nederland en andere west-Europese landen is een vergelijkbare situatie ontstaan. Ook Duizenden etnische Duitsers en Nederlanders verhuizen jaarlijks naar Turkije voor werk, studie, liefde of de oude dag. In Turkije wonen meer dan 100.000 Engelsen en Duitsers, en meer dan 20.000 Nederlanders. (Bron: Lokum)

4 REACTIES

  1. duizenden?
    ik snap niet waar ze die informatie van gehaald hebben. Volgens mij moet het zijn : Duizenden turken uit Turkije willen naar de EU voor een betere bestaan ))

  2. Lieve mensen, Het is een wisselwerking van wederzijds emeigratie en migratie van reeds 3000 jaren …. Duitsland en de lage landen en Turken=trekkken en zij trekken nog steeds al die eeuwen dat bewijs zit in hunne naam.
    Dat komt door een der vroegere volkeren van Turkije de Hieten=de-hieten=dieten en duitsers ook wel bekend onder Hieten=Hessen omdat de duitser de S=T verwisseld… eten=essen en schijten=scheisse. De 100.000de spijker schriften van de Hiettieten werden ondekt in 1906 door Winkler en zijn ontcijfert door een Rus. Water=water=wasser t=s in het hiettiets en Aberham was met een Hiettiese vrouw getrouwd, trouwens meerder leden van zijn familie… In Februarie gaat Hietbrink weer een Maand naar Turkije. Hietbrink is Autodidakt en zoekt een Turkse student Jongen/Meisje Nederlands sprekend en Turks en een dialekt, geeft niet welk dialekt want alle talen komen uit het NEDERDIETS/HIETIETS= HATOESCHA, 150 KM ten oosten van Ankara, deze stad van 4000 jaar van het Beroemde Hiettietsche rijk sinds 1906 dáár opgegraven. Hietbrink is reeds 30 jaren bekend (Google Oertaal Hietbrink) de herontdekker van deze oertaal via het Hiettiets en Loewisch beiden voormalige Turkse Osmaanse stammen. Reaktie of wie meer wil weten, gaarne Emoele@hotmail.com. Arkadasch=heer-kouwt-thuis=kom bij mij thuis eten! Hiettiets! Met vriendelijk groet Berend Willem Hietbrink Amsterdam/Maastricht.

  3. Ik ben getriggerd door een artikel in de volkskrant.Het lijkt er op dat steeds meer turken terugkeren naar turkije.Jammer genoeg goed opgeleide mensen.
    Zijn de getallen juist dan is een zool als W.aaan het lullen,hij moet de imigratie bevorderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.