Home Nieuws Aanbesteding nieuw HSL-station Ankara goedgekeurd

Aanbesteding nieuw HSL-station Ankara goedgekeurd

1
479

Het spoornetwerk in Turkije wordt in een rap tempo uitgebreid. De grootte van het land maakt het gebruik van hogesnelheidslijnen erg interessant. Hier zijn echter ook nieuwe stations voor nodig die deze groei en de nieuwe treinstellen aankunnen.

Op dit moment is er al een behoorlijk groot HSL netwerk in een relatief korte tijd aangelegd. De driehoek Ankara, Eskisehir en Konya is daar een goed voorbeeld van. Binnenkort zal daar een snelle verbinding aan worden toegevoegd naar Istanbul en Bursa.

Ankara ligt voor veel verbindingen precies in het midden, een situatie die goed vergelijkbaar is met het Centraal Station in Utrecht en net zoals in het midden van Nederland zullen er ook in Ankara goede faciliteiten moeten worden aangelegd. Nu de aanbesteding is goedgekeurd is de hoop dat er snel met de bouw kan worden begonnen.

In tegenstelling tot het station in Utrecht zal er een nieuw station naast het huidige station in Ankara worden bijgebouwd en daarna met een tunnel met elkaar verbonden worden zodat overstappen op een lokale lijn erg makkelijk wordt.

De Turkse en Nederlandse maatschappijen kunnen lering van elkaar trekken en om dit te onderlijnen is er op dit moment een grote tentoonstelling in Ankara waaraan zelfs onderwijsinstellingen uit beide landen hun bijdrage aan hebben geleverd. Verschillende maquettes zijn op de tentoonstelling te bezichtigen en de architecturale hoogstandjes zijn nog te bezichtigen tot en met 30 mei 2013.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.