Home Nieuws Taksimplein in Istanbul wordt voertuig-vrije zone

Taksimplein in Istanbul wordt voertuig-vrije zone

1
536
Taksim Square by wikimedia

Het plan om van het Taksimplein een voertuig-vrije zone te maken, zal per 5 november gedeeltelijk werkelijkheid worden.

Vanaf 5 november aanstaande is het voor voertuigen niet meer toegestaan ​​om over de Tarlabasi Boulevard te rijden. Het verbod loopt vanaf de parkeerplaats aan de Cumhuriyet Straat tot aan het Divan Hotel, een afstand van ongeveer 400 meter. Al het gemotoriseerd verkeer zal worden omgeleid via andere straten en bushaltes in het gebied worden verwijderd.

Het is nog niet duidelijk wanneer het plein volledig zal worden gesloten voor voertuigen. Het plan om het Taksimplein om te vormen tot een voetgangerszone werd openbaar gemaakt in februari van dit jaar, nadat de Raad van Monumenten het project hadden goedgekeurd. Premier Erdogan kwam in 2011 met het idee, waarna burgemeester Topbas van Istanbul vaart zette achter de herinrichting van het plein.

Om zowel de voetgangers als het verkeer in het gebied in goede banen te kunnen leiden, wil men enkele van de belangrijke verkeerswegen ondergronds gaan maken. Het aantal ingangen naar de metrostations zal daarnaast worden verhoogd. Tot slot zullen ook vele gebouwen die aan het plein grenzen worden gerenoveerd of gerestaureerd.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.