Strengere regelgeving voor Turkse vleesproducten

3
767

Binnenkort komt er een einde aan de verkoop van gezondheids-bedreigende gemengde vleesproducten in Turkije. Volgens de nieuwe regels mag een vleesproduct voortaan alleen uit wit vlees, of uit rood vlees bestaan.

Het ministerie van Voedsel, Landbouw en Veeteelt, is al sinds een tijdje intensief bezig met de controle op voedselproductie en consumptie. Op dit gebied is er nu een belangrijk punt bereikt wat betreft het beschermen van belangen en het welzijn van de Turkse bevolking.

Volgens strengere regels mag wit en rood vlees niet meer met elkaar vermengd worden in consumentenproducten. Hiermee zal er een einde komen aan het misleiden van burgers, die negen van de tien keer niet doorhebben dat ze een gemengd product hebben gekocht.

De nieuwe regelgeving voor vleesproducten zal in werking treden per 1 maart 2013. In de verordening is opgenomen dat er wel verschillende soorten roodvlees of verschillende soorten pluimvee met elkaar gemend mogen worden. Kip- en kalkoensvlees mag bijvoorbeeld dus wel worden samengevoegd in 1 product, hetzelfde geldt voor schapen met koeienvlees, wat vaak wordt gedaan bij de vervaardiging van worsten zoals salami.

Daarnaast, mogen er ook geen zetmeel- en sojaproducten meer worden toegevoegd aan gefermenteerde en voorgegaarde sucuk, pastırma (soort spek), döner en gehaktballetjes.

3 REACTIES

  1. Nog nooit een slechte ervaring gehad. Maar het is natuurlijk wel fijn als je weet wat je eet!maar daar in tegen hier in nederland moet je alle nr’s we’ll uit het hoofd kennen om daad werkelijk te weten wat je eet! Producten worden verkocht als en uiteindelijk blijkt het heel iets anders te zijn! Dus ach wat een drukte

  2. hoevaak worden de mensen niet voorgelogen en ipv rundvlees varkensvlees gebruikt….een nacht varkensvlees in de wijn leggen, en de mensen merken er niks van…..een schande is het

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!