“Dolmabahçe paleis Istanbul staat op instorten”

0
1064
Staat het Dolmabahçe paleis op instorten
Staat het Dolmabahçe paleis op instorten

Volgens een academisch onderzoekscentrum in Istanbul zou het Dolmabahçe paleis kunnen instorten, ten gevolge van een eventuele koolgas lekkage. Deze uitspraak heeft reacties uitgelokt bij het departement voor Nationale Paleizen en musea, dat beweert alle nodige voorzorgsmaatregelen te hebben getroffen.

Het rapport van het onderzoekscentrum beweert dat het Dolmabahçe paleis ieder moment in zou kunnen storten, maar dit wordt tegengesproken door leden van het departement van Nationale Paleizen en Musea.

Een ambtenaar van de administratie afdeling van het paleis zei dat het gehele rapport bij elkaar verzonnen is.

Diegenen die het rapport opgesteld hebben, hebben helemaal geen wetenschappelijk onderzoek verricht. De claim dat de rioolpijpen onder het paleis volzitten met koolgas zijn totaal onrealistisch,

aldus een lid van het departement voor Nationale Paleizen en Musea.

Volgens de assistent professor die het rapport opstelde, zou het aandraaien van een schroef al rampzalige gevolgen kunnen hebben voor het paleis, laat staan wat een aardbeving zou aanrichten. Volgens hem moet het paleis zo snel mogelijk worden gerenoveerd. Daar brengt het departement weer tegen in dat er elk jaar een aardbeving gevaren-analyse wordt uitgevoerd en dat men aan de hand hiervan altijd de nodige maatregelen neemt. Bovendien is volgens het departement een renovatie sowieso niet mogelijk, aangezien het gebouw dan zeker onherstelbare schade op zal lopen.

Om erachter te komen hoe het nu precies gesteld is met de stevigheid van het Dolmabahçe paleis, zal er onafhankelijk onderzoek moeten worden verricht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!