Sneeuw bevriest het dagelijks leven en veroorzaakt ongevallen in Istanbul

6
714

Al sinds maandagavond is in delen van Istanbul het dagelijks leven bevroren, wat ondertussen heeft geleid tot vele verkeersongevallen.

In bijna alle delen van de stad was de sneeuwval zwaar, wat zorgde voor een witte deken op de wegen en de daken, vooral aan de Aziatische kant van Istanbul. Het dagelijks leven kwam hier bijna helemaal plat te liggen. De afgelopen dagen kwamen honderden passagiers en voertuigen vast te zitten en het verkeer kwam tot stilstand als gevolg van de sneeuwval.

De natte en barre weersomstandigheden leidden tot 1107 verkeersongevallen waarbij 8 mensen gewond raakten. De afgelopen dagen werd er 5526 ton zout verspreid en 55 ton chemische oplossingen om ijzel en bevriezing tegen te gaan. 2406 medewerkers en 870 voertuigen maakten overuren om de wegen in Istanbul vrij te houden.

Afgezien van Istanbul, is er deze week ook in andere delen van Turkije veel sneeuw gevallen, waardoor diverse scholen en wegen gesloten werden. In de provincie Giresun werden 330 dorpswegen door sneeuw onbegaanbaar.

Men verwacht dat de sneeuwval in delen van het land aan zal houden tot en met vrijdag.

6 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!