Home Nieuws Sinterklaas komt een beetje thuis in Ankara

Sinterklaas komt een beetje thuis in Ankara

8
435

De bekendste Turkse seizoensarbeider komt ook dit jaar weer een klein beetje thuis in de Turkse hoofdstad. Na het succes van de afgelopen jaren organiseert de Nederlandse gemeenschap in Turkije ook dit jaar weer een evenement rond de goedheiligman. Iedereen uit de regio is uitgenodigd, maar wees er wel snel bij, de inschrijving sluit namelijk op 22 november 2013.

Vorig jaar werd het feest nog op de Nederlandse school ‘De Gouden Komp‘ georganiseerd, dit jaar heeft de ambassade een ruimte ter beschikking gesteld voor het evenement. Kinderen kunnen aan een workshop deelnemen, lekker pepernoten knabbelen en er is zelfs een cadeautje voor hen.

Ook voor de ouders is er natuurlijk een hapje en drankje beschikbaar. Kosten voor het evenement bedragen 20 TL per kind en 10 TL per volwassene. Natuurlijk geeft de sint ook uw cadeau zelf aan de kinderen, maar wil wel graag weten wat voor leuke hobbies hij/zij heeft.

Inschrijven kan nog tot 22 november 2013 met vermelding van de naam van de kinderen, het aantal, de leeftijd en natuurlijk zijn of haar hobby. De Sint vindt het leuk als de ouders meedoen op deze dag en vraagt dan om de namen van de ouders ook even door te geven zodat ze op de gastenlijst komen te staan, dit vanwege veiligheidsmaatregelen op de ambassade. Vorig jaar stal een dief namelijk de cadeaus, maar gelukkig kwam dit weer goed met de hulp van wat pieten en de politie.

Er is nog wel een klein probleem ontstaan door de pepernoot-piet, deze was in slaap gevallen toen hij in Spanje pepernoten aan het bakken was, dus helaas zijn ze allemaal verbrand. De Sint hoopt dan ook dat heel veel kinderen hem komen helpen om nieuwe te bakken op de ambassade.

Cadeaus kunnen tot 25 november 2013 worden afgegeven met betaling in een gesloten envelop op de Nederlandse ambassade in Ankara, denk er wel aan de naam op het cadeau en de envelop te vermelden. Helaas heeft de Sint wel een beetje een taalachterstand opgelopen en spreekt alleen nog maar Nederlands.

8 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.