Home Nieuws Sigaretten worden tot wel 40 procent duurder in Turkije

Sigaretten worden tot wel 40 procent duurder in Turkije

10
893

Met het einde van het jaar in zicht worden er steeds meer aankondigingen gedaan wat betreft de wijzigingen met ingang van 2013.

Berichtten we eerder deze week al over de gezondheidswaarschuwingen die naast op pakjes sigaretten in 2013, ook op de waterpijp verplicht zullen worden gesteld, nu is er ook een wijziging bekendgemaakt over de prijs van tabak.

Het Turkse ministerie van Gezondheid is er zich blijkbaar goed bewust van geworden dat het nog heel wat voeten in aarde zal hebben om de Turkse bevolking van het roken af te krijgen. Een van de pogingen om de Turken minder te laten roken is het verhogen van de prijs.

vanaf 1 januari 2013 worden sigaretten tot wel 40 procent duurder. Dat houdt in dat een pakje dat nu 8 TL kost, volgend jaar voor meer dan 11 TL over de toonbank zal gaan.

De enorme stijging van een pakje sigaretten wordt gedeeltelijk bepaald door de verhoogde belasting die de Turkse regering afgelopen donderdag vast heeft gesteld. Vanaf 2013 heft de overheid 69 procent belasting over een pakje sigaretten.

10 REACTIES

  1. ik rook zelf niet,maar ik vind dat prijsverhoging eigelijk een smoes. Ze willen gewoon meer kassa! Aan de andere kant van Turkije worden de sigaretten rustig door PKKers illegaal binnen gehaald en lekker door verkopen. Oke roken is ongezond,maar iedereen bepalt hoe hij dood wil gaan. Want de vettige eten zijn ook ongezond,maar er is 6% belsting op vet,terwijl 90% op de sigaret is.

  2. Goede ontwikkeling!
    Veel Turken in Turkije roken zich namelijk letterlijk het graf in. Langzame dood? Dan maar meer betalen…er zijn immers ook andere manieren om te genieten of stress te verwerken.
    Peace out.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.