Istanbul Shopping Fest toch een succes ondanks protesten

4
913

Het Istanbul Shopping Fest, dat dit jaar voor de derde keer wordt georganiseerd, is dit jaar toch weer een succes ondanks aanhoudende protesten in de metropool.

Vanwege de aanhoudende demonstraties in de miljoenenstad, in onder andere het Gezi Park en op het Taksim Plein, moesten enkele evenementen en activiteiten in het kader van het shopping festival verplaatst of geannuleerd worden. Toch wordt er verwacht dat de magische grens van 1 miljoen toeristen zal worden overschreden en dat zij meer dan 500 miljoen TL uitgegeven zullen hebben aan het einde van het evenement. Aldus algemeen manager van het ISF, Füsun Tavus.

Een klein aantal buitenlandse toeristen is huiverig om een vakantie naar Istanbul door te laten gaan, maar reisbureaus geven geen negatief reisadvies en het toerisme in de stad draait redelijk goed door. Zo lang de toeristen weg blijven bij de demonstraties, is er niets aan de hand.

Meer info: http://www.istshopfest.com/

4 REACTIES

  1. Kunt u ongeveer wel nagaan hoe nietszeggend de demonstraties eigenlijk zijn.
    Het beperkt zich tot een heel klein deel van de stad met een relatief kleine hoeveelheid deelnemers.
    Het overovergrote merendeel van de bevolking staat gewoon achter de premier en zit rustig thuis, of gaat wat winkelen.

  2. De kunst is iets kleins zo te laten overkomen dat men denkt dat er bloed vloeit in de straten van istanbul alsof het stortregend….

    Zie CNN…. 9 uur lang live uitzending van de demonstraties in Istanbul…met gasmasker en al terwijl mensen ontspannen achter de speaker ontspannen rondlopen zonder gasmasker. De Speaker zei later doodleuk in Amerika….wanneer ze zelf werd geintervieuwd…dat ze dit deed voor geld.

    Diezelfde CNN heeft de protesten van 100.000 Joden in New York geen seconde uitgezonden !!!

    Diezelfde CNN heeft bij de grote meeting met 1.3 miljoen mensen van Recep Tayip Erdpgan in Istanbul weergeven alsof deze grote meeting tegen Erdogan was inplaats van Voor hem !!!

    Toevallig zitten tig mensen alle buitendlandse ivesteerders in Turkije te bellen van…. INvesteer niet in Turkije, het land is niet stabiel is weggegooid geld etc etc etc…als je niet gelooft kijk en zie CNN….

    Om de Chaos compleet te maken vinden tegelijkertijd per uur 20.000 Cyber aanvallen plaats op de electriceit en water voorzieningen in Turkije….gelukkig heeft de Turkije deze cyber aanvallen kunnen weerstaan….

    met deze cyber aanvallen was het de bedoeling de chaos nog groter te laten maken of lijken…

    Een georganiseerd bende die tot doel heeft de economiche en democratische ontwikkeling van Turkije te belemmeren !!!!

    Mehmet

  3. @mehmet,

    “De kunst is iets kleins zo te laten overkomen dat men denkt dat er bloed vloeit in de straten van Istanbul alsof het stortregent….”.

    Ben het helemaal met je eens.

    Hopelijk kunnen de demonstraties verder gaan, net als in Brazilië op dit moment.
    Ieder mens verdient goede scholing, genoeg voedsel, werk en complete vrijheid van meningsuiting.

    Daarom, ik sta volledig achter de goedbedoelde protestgangers en het eert hen, dat ze toeristen hier niet mee lastig vallen.

    :turk: .

  4. Ieder mens verdient goede scholing, genoeg voedsel, werk en complete vrijheid van meningsuiting.

    Helemaal mee eens !!!

    Maar de vraag is… IS AKP tegen of voor deze vrijheden??? !!! dat is de goede vraag die iedere zich moet afvragen.

    In 2002 betaalde Turkije 85 % van zijn belastinginkomsten aan Rente !!!!

    Nu slechts 15%% dit extra inkomen wordt geinvesteerd in het land voor een betere toekomst zie vliegveld, Bruggen, Wegen, HSL, Hes, Nuclaire centrales….

    Dit alles inplaats van Rente betalen aan Europa, Westen en de Banken aldaar !!!!

    Dus met andere woorden het ging goed….en de protest acties waren voornamelijk bedoelt om Vrijheden, mensenrechten, welzijn en democratie te dwarsbomen !!!

    Erdogan is natuurlijk geen perfect mens…ze hebben de neiging zich te gedragen zoals Iran…wanneer ze meer en meer macht krijgen… maar dat is de schuld van Europa en Israel… Ook Israel is schuldig omdat zij de baas zijn in het westen… zij hadden Turkij EU in kunnen loodsen als zij het gewilt hadden… hebben ze niet gedaan…

    Maar wat ze doen is absoluut goed voor Turkije, daarom zijn de demonstranten eigenlijk de vijhanden van Turken, Turkije en de democratie en vrijheid van meningsuiting omdat de demonstranten langs ondemocratie bende gedrag hun wil proberen op te leggen aan een heel land….

    Ze dreigen Turkije ook al is de kans klein de brengen naar een Burgeroorlog…die nooit gewonnen kan worden door de zogenaamde Linkse Kapitalisten…Het woord Linkse Kapitalist is hetzelfde als democratische dicatuur…dus een belachelijke onmogelijke combinatie. Dus helemaal niet links…maar speelgoed van de Kapitalisten die vijhanden zijn van de democratie onder de nom van democratie.

    Ik ben tegen AKP en de Islamisten maar ik ben nog meer tegen de Kapitalisten die van Turkije en het ottemaanse Rijk slaaf hebben gemaakt vanaf 1836 tot 2013 (2013 jaar dat schuld aan IMF afbetaald is). De Vijhanden van Turkije hebben onder nom van democratie en Links zijn zich genesteld in de CHP onder de Leiding van Kilicdaroglu…. Een Allevitische Koerd… Kijk ik ben ook een Allevitische Koerd… maar toch ben ik tegen CHP en voor AKP omdat AKP niet de beste is maar wel de enige keus !!!

    Mehmet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!