School in Kütahya maakt einde aan ouderwetse schoolbel

5
770

Een middelbare school in de Turkse provincie Kütahya is gestopt met het luiden van de schoolbel.

Volgens het schoolbestuur van de Anadolu Sağlık Meslek Lisesi is het niet meer van deze tijd om de schoolbel door heel het dorp te laten klinken. “Rust is erg belangrijk en geluidsoverlast moet worden voorkomen”. “Door de schoolbel op het buitenplein helemaal af te schaffen hoopt de school daar een steentje aan bij te dragen”. Aldus directeur Ismail Kartal.

Binnen het schoolgebouw zelf hangen nog wel klokken die klinken zodra de school begint, uit is of als de kinderen pauze hebben.

5 REACTIES

  1. heel goed. ik word elke ochtend wakker door 3 verschillende fur elises en geschreeuw door een microfoon. hoop dat ze het in Istanbul ook veranderen 🙂

  2. Inderdaad, in Dalyan kunnen ze er ook wat van, elk kwartier/halfuur en uur schreeuwt er een dame door de microfoon om de onderwijzers sterkte te wensen en dan die irritante riedeltjes erbij, snoeihard! En waarom? Leer op school om de kinderen op tijd te beginnen en met een stem kan je ook al veel bereiken hoor. Landelijk instellen, weg met die onzin. Ik wil rust!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!