Scholen in Antalya dicht vanwege storm zuid-west Turkije

12
867
Scholen in Antalya dicht vanwege storm zuid-west Turkije
Scholen in Antalya dicht vanwege storm zuid-west Turkije

Er kwam vandaag ten minste een persoon om het leven gedurende de hevige regen en windstormen die maandag hebben huisgehouden in de Egeïsche provincies. In Antalya waren de autoriteiten zelfs genoodzaakt om veel scholen in de provincie dicht te houden.

In Antalya besloten de lokale autoriteiten gehoor te geven aan de waarschuwingen voor extreme weersomstandigheden. De gouverneur van Antalya zei zondag in een verklaring dat er zware regenstormen werden verwacht in de provincie, waarop men had besloten om op maandag de scholen in de centrale regio en in 17 andere districten gesloten te houden. Op de scholen in Elmali en Korkuteli werd vandaag wel gewoon les gegeven.

In Çeşme kapseisde vanmorgen vroeg een vissersboot waarbij zakenman Ömer Cinstaş om het leven kwam. De zakenman was een van de drie opvarenden op het moment dat de boot omsloeg. De kapitein kon zichzelf in veiligheid brengen maar de derde persoon wordt nog vermist.

In Köyceğiz (Mugla) strandde gisterenavond een groep van 14 studenten op de Sandıras berg na een sneeuwstorm. De groep werd door de storm verrast terwijl ze probeerden om een ​​kamp op te zetten op ruim 1.300 meter hoogte. Na een noodsignaal konden zij uit hun benarde situatie worden gered, een persoon is met ernstige onderkoelingsverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis.

12 REACTIES

  1. Sterkte daar! Hier in Kusadasi valt het gelukkig mee, wel een lichte aardbeving vanmorgen en regen maar net zo’n storm als vorige week…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!