Sancaktepe Istanbul krijgt het grootste ziekenhuis ter wereld

8
1302

Op een gebied van bijna 3,5 miljoen vierkante meter in de gemeente van Sancaktepe in Istanbul, dat nu nog dient als legerbasis, zal straks een groot ziekenhuiscomplex worden gebouwd. Qua oppervlakte en aantal bedden wordt dit het grootste ziekenhuis ter wereld. Dit maakte de burgemeester van de gemeente bekend tijdens een bijeenkomst.

Het nieuwe ziekenhuis aan de Aziatische kant van Istanbul wordt niet zomaar een ziekenhuis, maar een heel complex dat van alles te bieden heeft. De insteek is vooral dat men van het begin tot het eind in hetzelfde ziekenhuis behandeld kan worden in plaats van telkens te moeten afreizen naar een andere locatie.

Wij kunnen in onze gemeente straks patiënten van over de hele wereld behandelen. Ook een deel van de Turkse bevolking zal veel minder genoodzaakt zijn om naar het buitenland af te reizen voor een speciale behandeling.

Aldus İsmail Erdem, burgemeester van Sancaktepe.

Naast de meest voorkomende poliklinieken zoals gynaecologie, oncologie, orthopedie, neurologie, psychiatrie, cardiologie, chirurgie, dermatologie, KNO, oogheelkunde, radiologie en urologie, komt er ook een speciale kinderafdeling. Alle afdelingen worden uitgerust met moderne technische apparatuur.

Het ziekenhuis, met een capaciteit van 4100 bedden, zal naar verwachting binnen 3 jaar af zijn. Alle kamers worden voorzien van een eigen toilet, douche en televisie. Het nieuwe complex is goed voor de werkgelegenheid in het gebied; ruim 15.000 banen zullen er beschikbaar komen.

Een groot winkelcentrum, hotel en sociale voorzieningen

Uiteraard hoort er, zoals bij elk project in Turkije, een groot overdekt winkelcentrum bij waarin alles te vinden is. Ook komt er een groot vijfsterrenhotel. Verspreid over het complex worden verschillende cafe’s, parken en restaurants geeopend.

Om de service en bereikbaarheid hoog te houden worden er golf carts ingezet waarmee patiënten en bezoekers naar plaats van bestemming kunnen worden gebracht. In de gebouwen zelf zorgen roltrapen en lopende banden ervoor dat ook mensen die slecht ter been zijn zich makkelijker kunnen verplaatsen.

8 REACTIES

 1. @Kenan,

  Nou nou nou, je hoeft niet te schelden….

  @jc van den leiden,
  Wat maakt jou aan het denken dat ze geen water en elektra hebben?
  Er zijn zoveel ziekenhuizen in istanbul die zelfs beter zijn dan een Nederlandse ziekenhuizen…
  Bent je zelf naar Turkije geweest?

 2. JC van Leyden : naast dat ziekenhuis komt ’s werelds grootste waterpomp die de emmers geheel automatisch vult met water dankzij een uniek vulsysteem. Naar alle kamers is een waterbreng systeem 😉 😉 😉 werkeloosheid opgelost.

  İnderdaad, vergeleken met nederlandse ziekenhuizen waar je nog steeds op een zaal ligt zijn de priveeziekenhuizen hier net 5 sterren hotels.

 3. Beste Yusuf.Kenan scheld nu eenmaal altijd.Ik heb niet beweerd dat de zgn.infrastructuur niet aanwezig zou zijn.Ik vroeg het me alleen af.Omdat ik al 35 jaar in Turkije hier en daar leef(ook in Istanbul)en het niet altijd vanzelf is dat er zomaar water uit de kranen komt ed.Dankzij de voorlichting van emigrant ben ik nu toch wel erg gerustgesteld :loller:

 4. Echt een prachtig idee maar voor wie? Kunnen wij SGK-verzekeraars er ook terecht of is het weer voor privé-verzekeraars of niet verzekeraars met veel geld?

 5. Jolanda,
  zover ik weet is het een “Devlet” ziekenhuis!
  Wij verhuizen volgende maand naar een apartement op 5 min loopafstand van dit nieuw te bouwen ziekenhuis…Jippie!

 6. Yusuf,

  Ik heb niemand uitgescholden o.i.d. Ik heb alleen een vraag gesteld. Dit, omdat ik oprecht twijfelde aan het intelligentie niveau van de persoon.

  Ik plaats op deze website met enige regelmaat reacties en heb heb nog nooit gescholden.
  Een reactie als “Kenan scheld nu eenmaal altijd” is dus nergens op gebaseerd en zegt genoeg over de schrijver daarvan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!