Home Nieuws Russische toeristen weer massaal naar Antalya

Russische toeristen weer massaal naar Antalya

0
2660
Foto: Nihat Sinan Erul

Antalya, een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Turkije, verwelkomde in de eerste maanden van dit jaar meer Russische toeristen dan in dezelfde periodes van 2021 en 2020.

“Antalya streeft ernaar dit jaar meer dan 10 miljoen buitenlandse vakantiegangers te ontvangen”, zei Recep Yavuz, voorzitter van de Antalya City Council Tourism Working Group.

“De belangrijkste ontwikkeling in de lokale toeristenindustrie, na de covid-pandemie, is de situatie tussen Rusland en Oekraïne”. Maar ondanks alles brachten in de eerste 5 maanden toch meer dan 376.000 Russen een bezoek aan de Turkse badplaats. In 2020 lag dit aantal nog op een schamele 145.000 en in 2021 steeg het aantal Russische toeristen tot 300.000.

Aantal Russen nog niet op niveau van 2019

Het aantal Russische toeristen dat Antalya bezocht in 2019 is nog lang niet gehaald. Toen kwamen namelijk 1,25 miljoen Russen naar de Turkse stad. “Toch zien we weer een stijgende lijn. In mei kwamen er per dag ongeveer 25 vliegtuigen vanuit Rusland aan in Antalya”, zei Yavuz. Het aantal vluchten uit Rusland neemt nog steeds met de dag toe.

Alleen in mei al 1,2 miljoen buitenlandse toeristen

In de eerste vijf maanden van 2022 bezochten meer dan 2,4 miljoen buitenlandse toeristen de provincie, een stijging van 223 procent ten opzichte van een jaar geleden. Alleen al in mei verwelkomde Antalya 1,2 miljoen buitenlandse toeristen, een stijging van 297 procent in vergelijking met het jaar ervoor.

Antalya blijft tevens populair onder Duitsers

Ook Duitsers blijven hun weg vinden naar de Turkse provincie. Bijna 596.000 Duitsers gingen in de periode tussen januari en mei op vakantie in Antalya. Dit aantal zal de komende maanden nog flink stijgen. Veel Duitse vakantiegangers blijven ook nog na de zomerperiode naar Antalya komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!