Home Nieuws Ruim 4.000 studiebeurzen voor Turken in het buitenland

Ruim 4.000 studiebeurzen voor Turken in het buitenland

0
683

Van de 51.000 aanvragen voor studiebeurzen zullen er dit jaar aan ruim 4000 een beurs worden toegekend door het ministerie voor Turken in het buitenland.

Op dit moment zijn ongeveer 0,7% van de studenten in Turkije van buitenlandse afkomst, toch is er veel aandacht om dit cijfer omhoog te krijgen naar internationale standaarden.

Eerder al is er een nieuw uitwisselingsprogramma gestart door het ministerie van onderwijs onder de naam “Mevlana exchange program”, genoemd naar de bekende religieuze leider in Konya, die aan iedereen vroeg om bij zijn groep aan te sluiten, onafhankelijk van religie.

Deze beurs loopt van 500 lira per maand tot 1000 lira voor studenten die hun doctorale diploma in Turkije willen gaan halen. De stijging in aanvragen de afgelopen jaren deelt het ministerie toe aan een nieuw online systeem om deze te verwerken. In de jaren ervoor kwamen er maximaal 10.000 aanvragen binnen.

Het ministerie maakt zelf een vergelijking met Amerikaanse universiteiten, waar ruim 20% van de studenten vanuit het buitenland komt. Om Turkije een centrum van educatie te maken is er dus nog een flinke weg te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!