login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Restauratie van 301 Ottomaanse gebouwen in Bursa

De burgemeester van Bursa heeft aangekondigd dat er verschillende kunstvoorwerpen en 301 gebouwen die dateren uit de Ottomaanse tijd gerestaureerd zullen worden.

De Ottomaanse voorwerpen zijn verzameld uit de dorpen in Bursa. De gemeente zal daarnaast onder andere moskeeën, musea en Ottomaanse hamams gaan restaureren met als hoofddoel om de stad aantrekkelijker te maken voor toeristen.

De functionarissen van de burgemeester lieten weten dat er in totaal 301 gebouwen moeten worden gerestaureerd. Volgens burgemeester Şahabettin Harput is Bursa in het bezit van een zeer lange en belangrijke geschiedenis voor Turkije, aangezien het een van de belangrijkste steden van het Ottomaanse Rijk was. Er zijn dan ook vele historische voorwerpen en monumenten in de provincie te vinden.

Lange tijd hebben veel bijzondere gebouwen uit de geschiedenis van Bursa niet de exclusieve aandacht gekregen die ze verdienden, waardoor enkelen van deze nu bijna tot ruïne bestempeld zouden kunnen worden. De burgemeester voelt zich echter verantwoordelijk voor het behoud van de geschiedenis en het toerisme van de stad en zet zich daarom nu in voor de restauratie van de 301 gebouwen.

Plaats Reactie

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of Abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)