Turkse studenten hoeven geen collegegeld meer te betalen

12
1080
Regering schaft collegegeld af voor universiteiten in Turkije
Regering schaft collegegeld af voor universiteiten in Turkije

Tijdens een persconferentie naar aanleiding van de vergadering van de Raad van ministers, heeft regeringswoordvoerder en vice-premier Bülent Arinc aangekondigd, dat er voor de universiteiten in Turkije vanaf nu geen collegegeld meer hoeft te worden betaald.

Het goede nieuws dat onlangs werd aangekondigd door premier Erdogan, werd afgelopen nacht gerealiseerd door de Raad van Ministers. Vanaf nu, zal de eerder verplichte contributie van de studenten niet meer nodig zijn. 1.524.380 studenten kunnen per direct profiteren van de opheffing van deze voorheen verplichte gelden.

Voor het volgen van avondonderwijs moeten de studenten echter nog wel bijbetalen. Avondonderwijs is over het algemeen voor studenten met minder punten die extra lessen nemen van een bepaald vak.

12 REACTIES

 1. Klopt. Maar onderwijs kost geld, dat geld moet ergens vandaan komen. Zelf afgezien van een tweejarige studie (en twee jaar € 3000,- extra collegegeld). Baal ik van, tuurlijk, maar voor niks gaat de zon op.

 2. Geen EU meer willen. Alsof EU Turkije wil hebben.
  Dat zou betekenen dat Turkije EU gaat regeren, wat Frankrijk en Duitsland dus niet kan hebben.

 3. Ja en nu nog waarmaken. Geld is er wel.
  Hij heeft namelijk veel losse flodders geschoten als je hun buitenlandse beleid kijkt.
  One minute grap, dat al jaren laat wachten.
  Koelbloedig vermoorde mensen op de hulpboot door moordenaars in uniform. Daar horen we hem niet meer over.

 4. Judith, wat heeft de EU hier mee te maken? In Denemarken, Zweden en Finland is studeren gewoon praktisch gratis en die landen zitten ook in de EU. In plaats van af te geven op Brussel moet je je afvragen wat onze eigen politici in Den Haag voor een ei hebben gebakken.

 5. Mooi bericht! Opzij voor mensen die studeren willen!!! In het terug van de mensen die er wat mee bereiken zou ik zeggen… Ik zou et respectvol doen.

 6. Dan mag de regering een flinke maar dan ook flinke schadevergoeding betalen aan de twee studenten die 18 maanden in de cel hebben gezeten wegens een spandoek met” wij willen gratis onderwijs”. Be ashamed!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!