Recorddrukte op Istanbul Airport

0
2943

Op Istanbul Airport wordt aan de vooravond van de 9-daagse Offerfeest vakantie een recordaantal vluchten uitgevoerd. De luchthaven zal het hoogste aantal vluchten en passagiers per dag bereiken sinds de opening.

Er wordt vandaag extra veel drukte ervaren op Istanbul Airport (IGA), nu de toestroom van vakantiegangers door het zomerseizoen samenvalt met het Offerfeest (Eid al-Adha). De luchthaven, die op 29 oktober 2018 werd geopend, verwerkt vandaag een recordaantal vluchten en passagiers. Er zullen in totaal 1.422 vluchten plaatsvinden op binnenlandse en internationale lijnen, wat gelijkstaat aan zo’n 230 duizend reizigers.

Degenen die de vakantie in hun ouderlijke dorp of vakantiecentra willen doorbrengen, stroomden vanaf de vroege uurtjes al naar de luchthaven. Er vormden zich drukke rijen voor ticketbalies en bagage-afgifte. Passagiers die naar het buitenland vertrekken, kunnen rekenen op een rij bij de paspoortcontrole.

Luchthaven zet extra personeel in

Toch heeft de exploitant van de luchthaven alle voorzorgsmaatregelen genomen met deze extra drukte, zo zijn er tal van extra beveiligingspoorten neergezet. Ook is er extra personeel ingezet bij de bagagecontrolepunten en waar dat nog meer nodig blijkt te zijn. Ondanks de drukte op het vliegveld vertrekken alle vluchten alsnog via schema.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!