Home Nieuws Recordaantal van 5,5 miljoen toeristen voor Istanbul

Recordaantal van 5,5 miljoen toeristen voor Istanbul

0
2998

De Turkse metropool Istanbul heeft een nieuw toeristisch record gehaald met het grootste aantal bezoeken sinds vijf jaar, volgens een gepubliceerd rapport van 4 juli.

In het stuk is te lezen dat Istanbul, een van de toeristische hoofdsteden van de wereld met zijn historische, culturele en natuurlijke rijkdom, het hoogste record van de afgelopen vijf jaar heeft geboekt door 5,5 miljoen toeristen te verwelkomen in de eerste vijf maanden van dit jaar.

Dit komt overeen met een stijging van 11% in vergelijking met het jaar ervoor, waarmee de stad dichter bij zijn doelstelling van 15 miljoen toeristen in 2019 komt.

Gouverneur van Istanbul, Ali Yerlikaya, zei dat de lijst van buitenlandse toeristen die naar de stad komen wordt aangevoerd door Duitsers, gevolgd door Iraniërs en Russen. Ook is er een toename te zien van het aantal toeristen dat uit China, Oekraïne en Saoedi-Arabië komen.

“Istanbul is nu de derde van Europa en staat in de top 10 van de wereld wat betreft het aantal buitenlandse toeristen”, voegde hij eraan toe. “We hebben 15 miljoen inwoners en streven ernaar om een zelfde aantal van 15 miljoen toeristen te ontvangen”, aldus Yerlikaya.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!