Home Nieuws Recordaantal toeristen in Turkse badplaats Antalya

Recordaantal toeristen in Turkse badplaats Antalya

3
1199
Antalya Strand

Het aantal toeristen dat dit jaar naar vakantieresorts in Antalya kwam, bereikte op 25 augustus een nieuw toppunt. Volgens de provinciale directie van cultuur en toerisme kwamen er meer dan 9 miljoen vakantiegangers naar de regio.

Een nieuw recordaantal toeristen dus voor de Turkse badplaats Antalya, met ongeveer 8.660.000 buitenlandse reizigers die aankwamen op de luchthavens van Gazipasa en Antalya.

Antalya, dat vaak de toeristische hoofdstad van Turkije wordt genoemd, zal in 2018 naar verwachting een recordaantal toeristen ontvangen. Geschat wordt dat er dit jaar in totaal 14 miljoen vakantiegangers de badplaats zullen bezoeken.

Uit cijfers blijkt tevens dat het record van 2014, dat wordt beschouwd als het beste jaar van Antalya, inmiddels overtroffen is. Er waren ongeveer 8,22 miljoen toeristen in dezelfde periode van 2014, terwijl het aantal in 2017 nog daalde naar 6,72 miljoen. Het aantal toeristen steeg dit jaar gelukkig weer met 1,94 miljoen.

De luchthaven van Antalya is dit jaar met 6,7 miljoen nog altijd veel drukker dan die van Gazipasa Airport, waar de eerste 7 maanden van het jaar 181.021 buitenlandse vakantiegangers arriveerden.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.