login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Record aantal vliegtuigen op Istanbul Atatürk Airport

post thumbnail

Dat Atatürk Airport overuren draait en ver boven capaciteit werkt dan waarvoor het vliegveld ooit bedoeld was wisten we al. De groei is echter nog steeds niet gestopt. Op vrijdag 15 juni verwerkte de luchthaven maar liefst 1090 vluchten. En dat is een record in Europa.

Dit werd bekend gemaakt door het DHMI (General Directorate of State Airports Authority of Turkey). De luchthaven in het Europese gedeelte van de miljoenenstad Istanbul verwerkte vrijdag maar liefst 548 vertrekken en 542 aankomsten. Er vertrok of landde ongeveer elke 78 seconden een vliegtuig. Aldus het DHMI.

Onder andere om deze reden zijn er al plannen een 3e vliegveld in Istanbul.

Er zijn 5 reacties

samet

jezus! Die 3e miet maar snel komen!

Antonetta Coban

En dat t boven de capaciteit (niet) werkt is niet zo prettig als je er geregeld moet komen…En altijd zijn de aanloopwegen verstopt….

Hakan

Zo, dat is niet mis!

Adam Mohammed

daarom komt er derde grote airport erbij binnen 10 jaar wordt het gerealiseerd en tevens een nieuwe Istanbul wordt er ook gebouwd dat wordt verbonden met hogesnelheidstrein en ultra moderne wegen verbonden met het oude Istanbul

Hein Krohne

als het maar veilig blijft.

Plaats Reactie

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of Abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)