Project Financieel Centrum Istanbul van 2,5 miljoen m²

36
2185
Project Financieel Centrum Istanbul van 2,5 miljoen m²
Project Financieel Centrum Istanbul van 2,5 miljoen m²

“De voorbereidingen voor het Istanbul Finance Center zijn voltooid en binnenkort kan er worden gebouwd”, aldus minister Erdogan Bayraktar van Milieu en Ruimtelijke Ordening. Het nieuwe financiële centrum wordt groter dan de financiële centra van New York, Londen en Dubai.

Het bouwproject bestaat ​​uit vier gedeeltes en het centrum zal gebouwd worden met gebruik van de Ottomaanse architectuur stijl. De architecten van het financiële centrum werden geinspireerd door de functionaliteit van de Grote Bazaar (Kapali Carsi). Deze werd al gebouwd in 1455, maar is met meer dan 4.000 winkels nog steeds een van ’s werelds grootste overdekte markten. Daarnaast zal volgens de minister ook het silhouet van het Topkapi Paleis terug te zien zijn in het ontwerp.

In het centrum zullen onder andere het Turkse agentschap voor verordening en toezicht op de banken (BRSA) en de Centrale Bank gehuisvest worden. De bouw zal binnenkort van start gaan op een lap grond van 2,5-miljoen vierkante meter in Atasehir, Istanbul. Natuurlijk kan in een moslimland als Turkije ook de moskee niet ontbreken.

Staatsbedrijven en kredietverstrekkers Vakifbank en Halkbank zullen ook onderdeel worden van het financieel centrum. Het is een heel compleet project. Het eerste deel zal namelijk plaats bieden aan particuliere financiële instellingen en de regelgevende instituten, het tweede onderdeel zal de hoofdkantoren van banken onderbrengen. Als derde zal er een gedeelte komen met hotels, woningen en een winkelcentrum. Ten slotte zullen er een grote moskee, scholen, brandweer en politiebureau worden opgenomen in het vierde gedeelte van het enorme project, dat volgens het ministerie werkgelegenheid zal bieden aan bijna 30.000 mensen

Hoe het enorme project wordt gefinancierd heeft de Turkse regering nog niet bekend gemaakt.

36 REACTIES

  1. Ja Erkan, ik vind het interessant als een lid van de Turkse regering een megalomaan project aankondigt zonder sluitende financiering. Als ik inwoner was van dat land zou ik me zorgen maken. Jij niet dan?

  2. “Hoe het enorme project wordt gefinancierd heeft de Turkse regering nog niet bekend gemaakt”

    Antwoord:
    Als leider van het Turks Islamitische Unie(2014, InsAllah) hoeft een land als Turkije zich niet druk te maken over geld…

  3. ik begrijp zulke berichten nooit zo goed. er wordt tussen de regels door een beeld geschets alsof istanbul als financeel centrum groter is dan NY of London, terwijl het gewoon om een vastgoed project gaat.

    Tot nog toe heeft geen enkel buitenlands bedrijf interesse in de tender voor de derde brug. staat de turkse lira weer op een dieptepunt en gaat de inflatie ook niet naar beneden met de stijgende olieprijs en trekken veel investeerders zich terug uit turkije.

    De financiering van zon’n project is afhankelijk van de overheid die hiervoor duur en en risicovol buitenlands kapitaal moet aantrekken.

    Ze kunnen het geld beter besteden aan onderwijs. van de week was in het nieuws dat slechts 20% van de turkse jeugd een opleiding heeft op het (slechts het) gemiddelde van de oecd.

    Of ik heb het helemaal mis en zijn die bankiers en ambetenaren zo laag opgeleid dat ze meer vierkante meters nodig hebben dan in NY om een schuldenbalans te managen zo groot als van een land als belgie.

  4. En als je bedenkt dat Istanbul nog niet eens tot de top-25 financiale centres van Europa behoort, vraah je je af waar dit goed voor is. En wat banken betreft (groot gedeelte in buitenlandse handen), over welke banken hebben we het dan? Geen enkele Turkse bank is kapitaalkrachtig om dit project te ondersteunen. Istanbul krijgt nog geeneens de 3e brug rond.

  5. Turkije is nog niet eens in staat de 2e brug te financieren. En dat de financiele wereld Istanbul niet in de top-25 van Europa heet staan zegt genoeg. Teveel wishfull thinking hier. En geen enkele Turkse bank heeft werk kapitaal genoeg om dergelijke projecten te financieren. Asl je naar Maslak kijkt zie je dat bepaalde bouwprojecten als 2 jaar stil staan…geen geld.

  6. Wat zijn we toch allemaal optimistisch zeg :-). Waarom maakt men zich zorgen volg alles goed zou ik zeggen. Istanbul wordt een vaan de grootste financiele centrum van de wereld. Binnen 10 jr. Ze lopen op schema geen probleem dus ….

  7. De derde brug is al rond. Check marmaray check de kanaal die ze willen maken er is zoveel animo naar. Het is zo makkelijk te zeggen dat er geen financiering maar dat is er zeker wel. Istanbul heeft al een financieel centrum (levent maslak) atasehir wordt een wat grotere inderdaad. In europa hebben ze t nog over de crisis in tr praten ze over wat is t volgende project. En im t onderwijs wordt er heelveel geinvesteerd. Met een slechte onderwijs hadden ze geen gezichtstranplantatie kunnen doen dat kan je niet over nl zeggen. Zo kunnen we meer voorbeelden noemen maar dat hheeft geen zin. Istanbul is een brug van west en oost en dat zal zich nu op financiele front laten merken. Laat jij maar zien wat je voor Istanbul kan betekenen anders blijf je lekker op de zuidas werken toch 🙂

  8. Nou Jo, ik werk niet op de Zuidas maar al wel heel lang in Maslak, in de financiele wereld. Het gaat hier niet om of we ons zorgen ergens om maken maar om realiteitszin, waar het jou aan ontbreekt. een 3e brug, geen kanaal enke, met 5 jaar vertragin de Marmara lijn. En wat het onderwijs betreft, die behoort tot de slechtst van OESCO landen. Zelfs Erdogan ziet dit in. Maar goed. Succes.

  9. Hans maar toch werk je daar dus zo slecht zal t niet zijn. De vertraging van de marmaray komt niet door de financiele beperkingen maar omdat er oude opgeravingen van de osmaanse romeinserijk en van 8000 jr geleden oudheid. Ze zullen zelfs de grootste schepenmuseum bouwen dit daarom al die vertraging. Normaal zou t eind 2011 af zijn maar nu zal marmaray eind 2013 af zijn. 5 jr komt helemaal uit de lucht vallen. Ik ben een rotterdammer normaal zou onze nieuw cs in 2011 af zijn maar nu hopen we dat t in 2013 klaar zijn en dit allemaal door financielie romslomp ). Je hebt te weinig informatie om zomaar valse informatie op te roepen. Maar goed jij houdt je ogen blind voor de ontwikkelingen in Istanbul. Groetjes.

  10. Wat betreft t onderwijs dat is volop in ontwikkeling. Dat t laatste minder was komt door de invloed van 28 februaru 1997. Zoek maar op of vraag t aan je collega s hans. Er zijn volop erasmus studenten in Turkije en van de hele wereld die in Turkije komen studeren. Check de economie turkije komt terug in de top 3 wat betreft economische groei. T us niet zo moeilik vriwnd zoek t op in alle statistieken. Ze zijn volop in ontwikkeling. T is alleen een kwestie van tijd dat Turkije een duitsland of Japan wordt en istanbul naast londe n en nyork. Dat zijn realieiten wat op papier is uitgedrukt en dat weet jij ook als geen ander :-).

  11. Sorry Jo, ik werk in de top van het bedrijfsleven en geef zo nu en dan een gastcollege. De cijfers zie ik dagelijks voor ogen en die staan haaks op de onzin die je hier neerschrijft. Om mij zomaar te beschuldigen van een ‘negatief plaatje oproepen’…ach ja. Ga anders maar eens vragen waarom het werk aan ‘Diamond van Istanbul’ hier in Maslak al bijna twee jaar stilstaat; geen geld meer. Het zou hoger moeten dan de huidie Safier van Istanboel.
    Enfin, succes met dromen.

  12. @Jo, grappig hoe jij in 2 zinnen jouw dromen en uit je duim gezogen voorspellingen als realiteit verklaart. Je geeft zelf al aan dat je in Rotterdam zit en niet hier in Turkije en op basis van wat je hier allemaal schrijft mag ik concluderen dat dat meer gebaseerd is op de wens van de gedachte dan op welke realiteit dan ook. elk persoon met een beetje verstand van zaken haalt elke door jou geopperde verklaring meteen onderuit met feiten. dit alles betekent niet dat ik een negatief beeld wil schetsen hier, alleen een beetje realisme en bescheidenheid zou op zijn plaats zijn. “in my most modest opinion” dan…

  13. P.S. zoek in een woordenboek even de definitie van yap islet devret op en stel jezelf de vraag waarom een regering dit tot kunstvorm zou uitroepen als ze zelf over voldoende middelen zouden beschikken. 😉

  14. Jongens jongens wat zijn we toch zo negatief. De wereld is zo klein je hoeft niet in t land te wonen om er veel van af te weten. Er wordt iets negatiefs geschets maar ondee tussen gaan al die projecten door. En wat ik allemaal hebt opgeschreven kan je allemaal terug vinden. Yakomoz sinda wanneee is yap islet verkeerd? Mensen komen juist investeren omdat t met t land goed gaat. Zoals de arabieren in eruropa en amerika investeren. Dus daar is niks mis mee. Groetjes. Rotterdam bloeit trouwens ook. Andeea kom je hier gewoon investeren en werken.

  15. @Jo, je begrijpt het echt niet. 1. Ik ben niet negatief , integendeel maar wel realistisch. dat is iets heel anders. 2. waar heb ik gezegd dat BOT concepten verkeerd zijn? ik zeg alleen dat overheden overgaan tot het gebruik hiervan als ze zelf hiervoor de middelen niet hebben of niet willen/kunnen vrijmaken, dat is iets heel ander beste Jo. Ik heb ook nergens gezegd dat het niet goed gaat alleen dat het zoveel beter had gekund, ook dat is weer iets heel anders. tenslotte je opmerking dat je niet ergens hoeft te wonen om er veel van af te weten klopt, maar het punt is nu net dat jij er niet veel van af weet en je eigen gedachten opschrijft als zijn het de feiten. verdiep je nu eerst eens in iets voor je gaat schrijven, dan heb je zelf ook een duidelijker beeld. stukje gratis advies.

  16. Lol yakomoz. Check Hans opmerking 5 jr vertraging terwijl t hier om 2 jr vertraging gaat en redenen heb ik voor je opgenoemd. Yakomoz kunnen en willen zijn twee verschillende dingen. Jij en ik zeggen bijna dezelde dingen. Jij zegt het had beter gekund ja tuurlijk kon t beter gekund. Als de plitiek 10 jr geleden stabiel was en de leger zn handen thuis hield. En ja hoor dat is nu t geval de politiek is stabiel en de economie is tevens stabiel. In bijna 10 jr hebben ze een goed trend gezet check zelf alle rapporten aub de cijfers sprejen voir zich zelf. Waarom zou Istabil geen grote speler kunnen worden? Er is daarcoor genoeg reden voor. Istanbul is t centrum van west en oost dat was t lang genoeg in de geschiedenis en dat kan t ook in de toekomst worden. Niemand zegt dat zo sterk als Londen wordt qua financieel. Maar waarom zou t niet over 10 tot 30 jr niet kunnen. Dat is geen droon maar iets dat waar gemaakt kan worden. Istanbul hoeft ook niet de grootste te worden maar zal een grote speler worden op de globale toneel. Mooi zo genoeg geweest 🙂 yakomaz mijn advies naar jou is kom aub met feiten inplaats van je mening te uiten. Je praat over bot maar wat je daarmee bedoeld is nog altijd een raadsel voor mij. Kom aub niet weer met de betekenis want dat weet iedereen. Vertwl me eent wat de invloed vanvan bot op ren financieel centrum? Allee engels clubs is bijna gekocht door de arabieren en russen. Zij kopen spelers met hun eigen geld. Is londen minder in financieel opzicht? Wel een groffe voorbeeld maar goed beter dan niks. Laat lekker alle financieing van de arabieren en russen en de rest naar istanbul komen. Want de economie schuift zich naar t oosten. Mooi zo.

  17. @Jo, een Nederlandse kennis van mij was betrokken bij Marmara project: niet voor June 2015 word deze geopend. Het project is voornamelijk gefinanceerd door de Europeesche Investment Bank en een Japanees Industrieel Investment Conglomeraat. Daarom heeft ook GEEN ENKEL (Turks) bedrijf op de tender voor de 3e brug zich ingeschreven daar de omstandigheden slecht zijn. Want het zijn de buitenlandse bedrijven die het moeten doen. Arabieren, schroomelijk overdreven qua geld, investeren in zekerheid. En niet in een land welke tot 2 jaar terug nog aan de IMF, Worldbank en ECB handje liep. En Doha is het financieel centrum tussen Oost en West en Tel Aviv de SuperPower voor HighTech, Piraeus/Athene moet de nieuwe aanvoerlijn worden voor de Chinezen welke miljarden in Griekenland geinvesteerd hebben (!!!!) en ga zo maar door. Je Turkse regering verkoopt graag dromen. Geniet ervan, maar kom met feiten aan ipv veronderstellingen. En minder Hürriyet lezen, 95% is gewoon verzonnen. En voor het geval dat je het niet weet: het Oosten doet graag en goed zaken met de EU. Het Oosten en Europa hebben elkaar allang gevonden zoals Japan/Z. Korea en de USA een band hebben, hebben China, India, Rusland deze met de EU.

  18. Naar Hans, ik lees geen hurriyet nou als dat geen onzin zeggen is dan weet ik t niet. Ten eerste je weet niet wie ik ben dus hou je mening over mij voor jezelf als je wil. Ten tweede wie is je kennis als hij alles zo goed zou weten dan mag hij alle voorspellingen doen voor mij. 10-2013 staat vast de marmaray gaat open. Dat is geen gerucht maar een feit wat je allemaal terug kan vinden op de site van ibb. Doha of dubai spelem groot maar ze kunnen niet tippen aan Istanbul niet in de verleden en niet in de toekomsr daar zijn ze gewoon weg te klein voor. Dat Chinesen in Griekenland een haven heeft gelocht is triest voor de Grieken. Want terwijl chinesen werken blijven de grieken zitten en zorgen dat de euro de dupe daarvan wordt. Ik hoef de crisis niet te vertellen hoop ik. Verder heeft TurkIje de imf weggejaagd check goed lees goed ze hebben ze niet niet nodig. De schuld is min of meer betaald. Eerst zeg je dat europeanen en japanners in de marmaray investeren en daarna zeg je dat de chinesen in griekenland investeerd. Wel allemaL vaag. Jij moet vooral de telegraaf leze
    Of naar je kennis luisteren. Ik maak me geen zorgen over Turkije maar wel over Europa met name de euro. Hans ik wil wel je gezicht. Zien eind 2013 als de 2013 demarmaray open gaat. Mazzel

  19. @Jo: zakelijk houden! Dank je. De Marmaray tunnel staat gepland om op 18 July 2015 te openen. (Je site is niet udated) en is voor het merendeel betaald door Japaners en de Europeesche bank. De Chinezen zien in Griekenland de ‘Gateway to Europe’ en zijn de laatste 4 jaren stevig aan het investeren in de Griekse infrastructuur. De IMF en Turkije hebben besloten om een unt achter de samenwerking te zetten in 2009. Turkije stuurde hier op aan terwijl menig Turkse econoom het nog te vroeg vond. Dit zijn allemaal FEITEN. Geen persoonlijke meningen. Elke Turkse econoom weet ervan. Eind 2013 woon ik weer ergens anders. Na 12 jaar Turkije hou ik het hier voor gezien. (En ja, er zijn genoeg TR bedrijven die om advies komen om te aticiperen op toekomstige ontwikkelingen. Thats part of my job) Zoals een Turkse professor: Professor Ahmet Nuri Yüksel, founder of the aircraft engineering department of Turkey’s prestigious İstanbul Technical University and former dean of the faculty, made those highly critical remarks concerning local UAV projects to the Taraf daily on March 6. He is actively involved in the local production of UAV systems.

    According to Prof. Yüksel, a group organized within the Defense Industries Undersecretariat (SSM), the country’s top arms procurement body, as well as within the Ministry of National Defense (MnD), are in fact selling “Dreams, (but not real products),” to the public via the media.(Zaman March 7)
    En dit is maar het begin. Als je de kranten goed naleest, verifieer met de eigenlijke bronnen, dan zie je dat het meeste nieuws betreffende economie in Turkije opgeklopt is. Trouwens, als Turkije zo’n superpower is….wat doe jij dan in Nederland? Dit is echt mijn laatste reply, want je hebt of a) niet de kennis om van 1 en 1 is 2 te maken of je leeft in een Roze Wolk wat Turkije betreft. Ik heb hier feit na feit op tafel geworpen, jij alleen maar insinuaties en veronderstelligen. Salute!

  20. @Jo. Vergat 1 ding: Turkije is door mismanagement wereldrecordhouder in het beroep doen op de IMF voor leningen. 50 – Vijftig keer in totaal. Heel vaak zijn schulden gewoon kwijtgescholden. Wat nu veel mensen dwars zit is het continue bragging van de AKP dat zij alles alleen gedaan hebben, terwijl zij alleen een policy uitvoerde die opgelegd is door de IMF en Worldbank. Samen met het EU vooruitzicht trok dat ook veel investeerders aan. 80% is vanuit de EU. Valt EU vooruştzicht weg, valt veel van Turkije haar aantrekkingskracht weg. Er is veel censuur op nieuws met name op economisch nieuws. Maar een beetje financiele persoon weet wat er hier aan toegaat. Pronto! Zuid Europa is gebaat bij een stabiel en goed draaiend Turkije. Maar niet een zichzelf op de borstkloppende puber in dromenland. Want die zijn ongeleide projectielen. Sa Presto.

  21. Nou komt de aap uit de mouw zeg. Ik hebt niet over superpower gehad. Heb alleen gezegd dat istanbul in ontwikkeling is en een groot potentie heeft om een grote speler te worden zoals in t verleden. Waarom zou ik nl verlaten ? Draait t alleen alles om een goede financieel gebied is geld alles voor jou? Ik ben hier geboren en getogen dus verlaten zal ik t niet doen. Dat jij voor de poen je huis verlaat ehmm zegt meer iet over jou denk ik. Verder noem je dingen op maar waarschijnlijk weet jij ook niet waarom je het zegt. Be cool man. Imf wilde met de Turken onderhandelen maar dat is dus niet doorgegaan omdat de Turken een punt achter hebben gezet Lees de artikels over hoe china europa geleidelijk aan t overnemen is. Dit komt allemaal door de slechte financieel plaatje. Een van de weinige in de wereld is de Turkse bankendysteem overeind gebleven. Ik heb t hierover een goed werkend systeem wacht gewoon af. Jammee dat jij daar niet tegen kan maar bij elk positief signaal met minste feiten naar voren komt. Dat is wel jammer. Ps. Schrijf alles op de iphone anders had ik wel paar artikels aan gekoppeld misschien doe ik dat wel de volgende keer

  22. Je lijkt hans kazan wel je probeert een konijn had je hoed te trekken maar t mag niet lukken. Jij hoort met pensioen te gaan als ik je zo hoor. Lol is de site istanbul buyuk belediyesi oftewel gemwente istanbul en check de site van de ministerie Van wegen oftewel ulastirma bakanligi. Ze zijn uptodate eind 2013 gaat t open dus hou aub op met speculeren en geruchten. Ps. Een expat hoort mee te doen in de ontwikkeling van een land en met ideeen te komen niet zoals jij alleen maar negatief beeld te schetsen.

  23. @yakamoz: thanks, heb het geprobeerd met feiten, maar het enige wat je daarvoor krijgt zijn de grove persoonlijke beledigingen. Ze moest eens weten wie ik ben…hilarisch om dan te lezen wat deze expert in de Turkse bankensector mij duidelijk wilt maken..))
    Arriverdeci..))

  24. sommige mensen willen nu eenmaal ten koste van alles hun “gelijk” krijgen niet gehinderd door enige kennis van zaken en zichzelf daarmee volkomen belachelijk makende… zonde van je tijd.

  25. Zonde van je tijd en toch maar blijven schrijven. Ik denk dat ik niemand hebt beledigd. Hans doet t er toe wie jij bent? Als ben je directeur van de wereldbank t enige wat ik van jullie hoor is, mn kennis heeft dit gezegd dat gezegd weet je wel wie ik ben wn ga zomaar door. Ik denk dat deze discussie over is voor mij aangezien men zich beledigd voelt. Goed ik wens jullie verder veel succes, mocht t in Istanbul echt niet werken nodig ik jullie uit om in rdam te solliciteren. Want rdam is zelf ook bezig met een opmars. Groetjessss 🙂

  26. Nou Jo, ik solliciteer niet maar word gevraagd.) Enne, wat Rotterdam betreft; exact in de laatste week dat we hier zitten te bakkeleien, ben ik nog even op en neer geweest naar Nederland. En ja, ook in Rotterdam (teveel regen yuk). Maar bedankt voor het aanbod..))
    Au revoir!.)!

  27. Hans voor jou.Vandaag nog gelezen op de site http://m.haber7.com/guncel/haber/854777-marmaray-projesinin-acilis-tarihi-belli-oldu hier wordt gezegd dat ze begin 2013 beginnen met test rijden van de marmaray. Vervolgens wordt gezegd dat 29 ekim oftewell 29 september de marmaray willen openen. Dit toegezegd door de ministerie van van wegen en verkeer en niet door een kennis of een gerucht. Ik zou me schamen hans. Jammer genoeg zijn er genoeg haters in de wereld. Goed ik hoop dat je in je echte leven niet zo negatief bent. En vooral niet met valse info kom. Bye bye

  28. @Jo. Kost je teveel moeite om gewoon rationeel en beschaafd te antwoorden? En gewoon niet aggresief te schelden? Blijkbaar. Nogmaals, geloof de Turkse media niet. En nogmaals, kijk naar de topic van deze lange reeks van postings. Ik heb nog steeds geen EEN argument gehoord van je. Alleen geraaskal en gescheld. En verberg je niet achter een NL nickname. Ik ga me nu loskoppelen van deze threat want je dommigheid en onbeschoftheid begint me te irriteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!