Home Nieuws Pretpark Vialand opent feestelijk haar deuren in Istanbul

Pretpark Vialand opent feestelijk haar deuren in Istanbul

8
805
Vialand Istanbul Pretpark
Vialand Istanbul Pretpark

Wie aan pretparken denkt, denkt aan Disneyland. Het Turkse Vialand is dan ook geïnspireerd door de Amerikaanse keten van pretparken. Dit grootste pretpark van Turkije is nu een feit en heeft haar deuren geopend in Istanbul.

Het heeft voor Turkse begrippen lang geduurd voordat het pretpark in gebruik kon worden genomen. De bouw was in 2011 begonnen en heeft ruim twee jaar geduurd. Wat niet ongewoon is, is dat er naast een pretpark ook een winkelcentrum, een waterpark en een natuurpark is geplaatst. De oppervlakte van het recreatiegebied is ruim 1 miljoen vierkante meter.

In plaats van de bekende Disney muis heeft het park King Kong als grote publiekstrekker. Naast de bekende achtbanen is er ook een historisch tintje gegeven aan het park, waar mensen de geschiedenis van het Ottomaanse rijk en bovenal de verovering van Istanbul zelf kunnen meemaken. Het park bestaat vooral uit gebouwen in de Ottomaanse stijl en moet de bezoekers het gevoel geven dat ze in het oude Istanbul rondlopen.

Het pretpark, dat werkgelegenheid biedt aan 4000 werknemers, richt zich niet alleen op bezoekers met een gevulde beurs want naast de sociale projecten die het zal huisvesten, kan men op speciale dagen ook gratis naar binnen.

https://www.youtube.com/watch?v=x3Pshm3l3pA

Eind vorig jaar schreven we ook al over Vialand.

8 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.