Premier Rutte prijst Turkije’s economische groei

21
778

Tijdens zijn bezoek aan Turkije, liet premier Rutte duidelijk blijken dat hij erg onder de indruk is van de economische prestaties van het land in de afgelopen jaren.

“Turkije heeft in de afgelopen jaren een zeer succesvolle vooruitgang door gemaakt. Jullie land is uitgegroeid tot een van de snelst groeiende economieën in de wereld en om eerlijk te zijn ben ik daar best een beetje jaloers op”.

Tegen de Turkse en Nederlandse ondernemers die aanwezig waren bij de bijeenkomst in Istanbul zei hij: “jullie hebben een geweldig groeipotentieel”.

Rutte zei daarnaast nog dat Turkije volgens hem veel kansen heeft in het bereiken van duurzame groei, eraan toevoegend dat veel Nederlandse bedrijven gericht zijn op groei door gebruik van duurzame bronnen.

Rutte is in Turkije vanwege de viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen. Eerder dit jaar bracht koningin Beatrix ook al een bezoek aan het land en aankomende zaterdag zijn Willem-Alexander en Maxima in Istanbul.

21 REACTIES

  1. Wat Wilders kapot had gemaakt, heeft Rutte nu weer gelijmd. Zeer slim van hem. Ik hoorde dat Rutte met 80 zakenlui naar Turkije is gegaan.

  2. het is maar goed dat we niet bij de eu horen, mocht de geldkraan direct richting eu helemaal opengezet worden. laat eu maar lekker zelf uitzoeken, eu wilde ons toch niet en nu kunnen jullie niet eens meer voor je OUDERS zorgen !!!

  3. Blij dat ik al jaren in Turkije woon en de band met NL verbroken heb.
    Ik zou zeggen, Hollanda geçmiş olsun, het land is zieker dan ziek. Dat wordt de eerste jaren niks meer.
    Misschien kunnen ze Erdoğan vragen of ze ontwikkelings-hulp kunnen krijgen.
    Ben het helemaal eens met Adnan, als je goed nadenkt, wil je toch niet bij de EU horen.
    Al jaren wordt dit tegengehouden, als je alles er op naslaat, is dit al vanaf eind jaren vijftig.

    Yaşa! Türkiye, :turk:

  4. Inflatie 8% ten opzichte van een groei van 7-9% heel goed te doen, in elk geval veel beter dan een economische krimp in combinatie met een inflatie rond 3% hier in NL. Onlangs kredietwaardigheid is verder verhoogd, anno nu kredietwaardigheid staat zelfs hoger dan enkele landen in de EU (zuideuropees).

  5. Turkije in de europesche unie?????? Ik denk dat er dan eerst een regime verandering moet komen. Want de richting waar die erdogan op gaat is niet echt een hoopvolle:-(

  6. Beste Nederlanders in Turkije,Ook ik ga het koude natte Klimaat van Nederland voorgoed verlaten, en ook Economische is het voor ons GEEN aantrekkelijk land meer om in te wonen!!!,De Nedertaler Stevent af naar de jaren 30>dus wij willen dit echt niet mee maken,en dat mensen als ZOMBIES over straat lopen wat je nu al ziet gebeuren?!,Nee wij gaan lekker de WARMTE opzoeken in ons huis in Bodrum!!,Tot snel in Turkije groetjes van Alexander&Geraldien :turk:

  7. Turkije hoort niet in de EU. Turkije is een super groeiende land en Erdogan heeft veel bereikt!
    Ik zou liever alle Turkse landen herenigen en de TB oprichten Turk Birligi.

    :turk:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!