Home Nieuws Populariteit van Turkije blijft nog steeds groeien

Populariteit van Turkije blijft nog steeds groeien

2
327

Turkije doet het bijzonder goed in de boekingen. Nadat 2009 al met meer dan uitstekende cijfers was afgesloten zien tot nu toe ook voor 2010 de boekingen er goed uit. Al vanaf het begin van dit jaar is daarin een sterke stijging te zien en nog altijd zet die trend door. Dat geeft ook voor 2011 aanleiding tot optimisme.

De officiële Nederlandse statistieken laten sinds januari 2010 een gestage groei zien. De boekingen in januari lieten nog een groei van 6,8% t.o.v. dezelfde periode vorig jaar zien, in mei was die groei al bijna verviervoudigd tot maar liefst 23,71%.

Istanbul populair

Uit de cijfers tot mei 2010 blijt Istanbul de populairste bestemming met een aandeel van bijna 30%. Antalya volgt als goede tweede op de ranglijst met een aandeel van bijna 28%. De benoeming van Istanbul tot culturele hoofdstad voor 2010 heeft zeker bijgedragen aan de goede resultaten.

Veel extra’s

Dit jaar worden in de populaire stad aan de Bosporus naast het wereldberoemde jazz-, muziek-, theater- en filmfestival vele concerten, tentoonstellingen en workshops georganiseerd.

Belangrijke markt

Turkije is nog altijd één van de belangrijkste zon- en citytripbestemmingen op de Nederlandse markt, maar ook voor Turkije is Nederland belangrijk. De cijfers van het Ministerie van Cultuur en Toerisme in Ankara laten zien dat Nederland in 2009 maar liefst 1.127.150 bezoekers naar Turkije bracht, een marktaandeel van ruim 4%.

Zesde plaats

Nederland komt daarmee op zesde plaats in de top 10 van belangrijkste toeristische herkomstlanden, na traditionele ‘grootmachten’ als Rusland, Duitsland en Engeland, en met een relatief slechts klein verschil voorgegaan door Bulgarije en Iran.

Positief

De afgelopen jaren laten een duidelijke groei in het aantal bezoekers vanuit Nederland naar Turkije zien. Als het aan het verkeersbureau ligt, wordt de positieve trend van de afgelopen jaren ook in de rest van 2010 en 2011 doorgezet.

Dik tevreden

Ahmet Temurci, directeur van het Turks Nationaal Verkeersbureau in Den Haag, is daar dik tevreden over en bovendien erg optimistisch voor de toekomst.

Veelzijdig

“Uit het feit dat de groei in bezoekers vanuit Nederland naar Turkije zich nog altijd doorzet, blijkt wel dat Turkije nog altijd populair is bij de Nederlandse vakantieganger. De afgelopen jaren hebben wij de veelzijdigheid van Turkije als vakantieland benadrukt. Ook in 2011 blijft dat vanzelfsprekend. En we hopen, dat veel Nederlanders dan ook het minder bekende Turkije ontdekken,” hoopt Temurci.

2 REACTIES

  1. 2010 was voor ons de 3e keer dat we naar Turkije zijn geweest op vakantie, echter de snikhitte in Alanya begin augustus, de stinkende rioolluchten, het dure uitgaansleven, de bacterie-infecties die we hebben opgelopen heeft ons doen besluiten om voorlopig geen Turkije meer te boeken. Uiteten en een simpel biertje wordt ook daar onbetaalbaar. Zonde van zo’n mooi land, maar dan kan je net zo goed naar Spanje. Om over het vliegveld van Antalya maar niet te spreken. Ik heb het wel gezien daar.

  2. tjahh meid, wat doe je ook in alanya, jammer dat veel nederlanders denken dat dat t enige is wat in turkije te zien valt, ga een keer naar t oosten of noorden….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.