Home Nieuws Populairste nieuwe hotels voor de zomer van 2013

Populairste nieuwe hotels voor de zomer van 2013

1
1631

Hoewel de aanhoudende protesten het toerisme in Turkije enigszins terugdringen, kent het land al jarenlang een gigantische groei van de toeristische sector. Met name kustplaatsen aan de Turkse Rivièra als Lara, Side, Belek en Alanya barsten het grootste gedeelte van het jaar van de toeristen. In 2013 is dit ook het gebied waar de meeste nieuwe hotels hun deuren geopend hebben. Echter raken ook de Lycische en Egeïsche kust met steden als Marmaris en Izmir steeds meer in trek. Onderstaand overzicht geeft u de meest geliefde nieuwe hotels voor 2013 voor Nederlanders in Turkije.

1. Titanic Deluxe Belek

Met afstand het meest bijzondere nieuwe hotel deze zomer is Titanic Deluxe in het natuurrijke Belek. Het vijfsterrenhotel is het tweede project van de Titanic-hotelketen in de regio Antalya en spitst zich toe op zon-, zee- en strandtoeristen die met niets minder dan ultra all inclusive genoegen nemen. Het complex bestaat uit een oppervlakte van 175.000 vierkante meter en biedt een brede keur aan faciliteiten. Zo ligt één van de grootste zwembaden uit de regio voor de deur, grenst de rivier de Bezgot direct aan het complex en zijn er enkele tientallen sportfaciliteiten. Op culinair gebied biedt Titanic Deluxe Belek één groot buffetrestaurant met verschillende themazalen en vijf á la carte restaurants. Veertien bars maken het gastronomisch aanbod compleet. Bijzonder is tot slot dat dit gigantische hotel in één jaar gebouwd is. Circa 1800 man hebben hier vrijwel non-stop aan gewerkt. Het geeft maar aan wat er op toeristisch gebied allemaal mogelijk is in Turkije.

2. Grand Park Lara

Grand Park Lara is sinds mei 2013 open en is gelijk een groot succes. Het viersterrenhotel ligt in de bekende hotelbadplaats Lara en richt zich op goedkoop all inclusive toerisme. Het complex bestaat uit zes gebouwen met in totaal 472 kamers en 1512 bedden. Alle kamers zijn modern ingericht en van alle gemakken voorzien. Het hotelterrein is verder van alle basisbehoeften voorzien. Er is een ruim zwembad, een aquapark met vier glijbanen en een wellnesscentrum. Tevens zijn er nog enkele activiteiten zoals tafeltennis mogelijk. Grand Park Lara beschikt ook over een privéstrand. Hiervoor moet u de weg oversteken en in totaal zo’n tweehonderd meter lopen. Het verblijf is hier op basis van all inclusive. Met name de prijs- kwaliteitverhouding maakt dit hotel nu al erg populair onder Nederlandse toeristen.

3. Sea Planet Resort in Side

Het Sea Planet Resort was in eerste instantie een van de meest frustrerende hotels van 2013. Het vijfsterrenhotel miste haar openingsdeadline met anderhalve maand en liet het op het gebied van communicatie enigszins afweten. Sinds een kleine maand is het Sea Planet Resort van de Seaden-hotelketen echter open en al het negativisme is omgeslagen in positivisme. Werkelijk alle recensies zijn goed en dat is weinig verbazingwekkend gezien de gigantische faciliteiten. Het hotel beschikt over een groot hoofdzwembad, zes spectaculaire glijbanen en uitgebreide culinaire mogelijkheden. Er worden verder verschillende activiteiten georganiseerd. Met name in het hoogseizoen is er een vol programma. Verzorging is hier op basis van ultra all inclusive.

4. Eftalia Splash Resort in Alanya

Het Eftalia Splash Resort is een typisch familiehotel. Het viersterrenhotel staat – zoals de naam wellicht doet vermoeden – in het teken van waterplezier. Er zijn namelijk tien waterglijbanen voor kinderen vanaf tien jaar of groter dan 1 meter 20 en twee zoetwaterzwembaden. Speciaal voor kleine kinderen is er nog een minisplashpark met meerdere glijbanen, twee zwembaden en een speeltoestel. Naast het waterplezier verzorgt het Eftalia Splash Resort haar gasten op basis van een keurige all inclusive formule en biedt ze gevarieerde sport- en spelfaciliteiten.

5. RIU Kaya Palazzo in Belek

RIU Kaya Palazzo is een waar kunststukje van de befaamde RIU-keten. Het vijfsterrenhotel ligt in een natuurrijke omgeving nabij de stad Belek en dijt dan ook flink uit. Het complex is voorzien van een achttienholes golfbaan, wordt omringd door zwembaden en ligt ook nog eens direct aan het strand. Het prijskaartje dat aan RIU Kaya Palazzo hangt is flink, maar u wordt hier dan ook op uw wenken bediend. Ontdek de zeven restaurants, zes bars en verschillende sportfaciliteiten. Verzorging is hier op basis van all inclusive.

1 REACTIE

  1. urkije wil haar toeristische sector in de toekomst flink laten groeien. Het Turkse Ministerie van Toerisme en Cultuur hoopt in 2018 zo’n €33,6 miljard te verdienen aan deze branche en meer dan 50 miljoen toeristen naar het land te trekken. Dat schrijft Reisgraag.nl.

    Turkije heeft zich door de jaren heen al flink ontwikkeld op het gebied van de toeristische sector. Zo waren er in 1970 zo’n 290 hotels te vinden in het land. Eind 2012 waren dit er al bijna 2.900 aldus de site

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!