Home Nieuws Politieke partijen werken aan nieuwe wet dierenrechten

Politieke partijen werken aan nieuwe wet dierenrechten

6
771

Er is een progressieve stap gezet op het gebied van de bescherming van dierenrechten door middel van samenwerking tussen maatschappelijke organisaties en alle politieke partijen in het parlement.

De Turkse Minister van Milieu en Bosbeheer Veysel Eroglu kondigde donderdag aan dat de huidige wetgeving onder de loep is genomen en dat er binnenkort een nieuwe wetgeving zal worden voorgelegd aan het Parlement.

Veel parlementsleden vinden het een goede zaak dat het Parlement de handen ineen slaat voor de dierenrechten. Iemand verkondigde zelfs dat liefde voor dieren eigenlijk erg belangrijk is in de Turkse cultuur, en dat dieren ook een ziel hebben.

De huidige wetgeving werd onderzocht op aanvraag van Premier Recep Tayyip Erdoğan. Het is de bedoeling dat ook de Turkse samenleving meewerkt aan het opstellen van een nieuwe wetgeving waarin de dierenrechten beter worden beschermd.

Het ministerie heeft een eigen onderzoek uitgevoerd en vergaderd met andere ministeries, zoals het ministerie van Justitie en het ministerie van Landbouw. Ook is er overleg gepleegd met dierenrechten groeperingen en de andere politieke partijen. Alle ontvangen feedback wordt gebruikt om de nieuwe wetgeving samen te stellen. Zo ook de voorstellen van maatschappelijke organisaties.

Eindelijk neemt de politiek dus serieuze stappen om wat aan het dierenleed in Turkije te doen. Hopelijk wordt er binnenkort een wetsontwerp voorgelegd aan het Parlement.

6 REACTIES

  1. Eindelijk en ik hoop dat de boetes zo hoog gaan zijn dat ze eindelijk eens beseffens dat ze verkeerd bezig zijn, het dierenleed dat wij hier alle dagen zien dat kan je niet voorstellen iedereen wil een pupje omdat het lief is en na een paar maanden wordt het gewoon op straat gezet bij het oud vuil. Verschrikkelijk en niemand doet er iets aan iedereen trekt gewoon eventjes de schouders op en het is gedaaan!!!!!!!!!!

  2. Gelukkig wordt het besef in Turkije dat dieren ook rechten hebben steeds groter. Dierenrechtenorganisaties als HAYTAP spelen hierin een belangrijke rol. Lees hierover ook bijgaande (Engelstalige) bijdrage op hun website.

  3. Dit vind ik goed nieuws. Het is ten hemel schreiend om te ontdekken hoeveel dode kadavers en inmiddels geraamtes van allerlei dieren (katten-honden)liggen op de heuvels. Daar word je niet vrolijk van. Misschien kunnen ze gelijk ook een goed beleid gaan voeren voor sterilisatie. Wat erg belangrijk is om te beginnen met goede voorlichting, te beginnen op de basisscholen. Daarbij hoort ook de bewustwording van het belang van de natuur. Deze wordt merendeel verpest omdat er overal puin en afval wordt gestort, zonder sancties? Zoals Marc al aankondigde, laat ons allemaal eens beginnen met het weigeren van die nare plastic tasjes overal. Gewoon een boodschappentas aanschaffen. We kunnen zelf beginnen om dit door te geven aan onze naasten. Het is heel zonde als je in zee zwemt, aan het strand of in de bergen loopt en je loopt steeds tegen alle vervuiling aan.
    Laat ons allemaal de schouders eronder zetten. Goed voorbeeld doet goed volgen, al zal het tijd kosten. Als het begin er maar is……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in