Home Nieuws Partnership WTC Twente en WTC Istanbul

Partnership WTC Twente en WTC Istanbul

0
330
Partnership WTC Twente en WTC Istanbul
Partnership WTC Twente en WTC Istanbul

Het World Trade Center (WTC) Twente en het WTC Istanbul hebben op 26 mei 2010 een partnership agreement ondertekend. Passend binnen de doelstellingen van de World Trade Centers Association gaan beide WTC’s hun onderlinge band versterken.

Directeur van het WTC Istanbul Haluk Kanca (links op de foto) noemt het ‘a starting point in the intensification of the cooperation between the two World Trade Centers to increase international activities’. Op 25 mei zijn de eerste gesprekken geweest tussen het WTC Istanbul en regionale bedrijven die naar Turkije willen exporteren. Freerk Faber, directeur WTC Twente, geeft aan dat dit ‘nieuwe wegen opent om ingang te krijgen op de Turkse markt’. Voor enkele bedrijven uit Istanbul zijn contacten gelegd met bedrijven in de Euregio.

De voornaamste doelstelling van de overeenkomst is het stimuleren van internationale handel. Voor bedrijven uit Istanbul moet het op deze manier makkelijker worden om entree te krijgen op de Nederlandse markt. Via het WTC Istanbul wordt voor bedrijven uit de Euregio een gemakkelijker ingang in Turkije gecreëerd. Dit zal gebeuren door het uitwisselen van handelsinformatie, het organiseren van handelsmissies en deelname aan beurzen.

Een delegatie van het WTC Istanbul bracht van 24 t/m 27 mei een bezoek aan Twente. Op het programma stond o.a. een ontmoeting met leden van de WTC Twente Business Club, organisaties betrokken bij de Internationale Agenda van Twente en een vertegenwoordiging van de Turkse gemeenschap in Twente. Op deze manier heeft het WTC duidelijk kunnen maken wat Twente op economisch gebied te bieden heeft. Focus ligt op de sectoren ‘mechatronica’ (metaal en machinebouw) en ‘materials’ (textiel en meubels). (WTCTwente)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.