Home Nieuws Overblijfselen van aardbeving uit 400 na Chr. ontdekt nabij Denizli

Overblijfselen van aardbeving uit 400 na Chr. ontdekt nabij Denizli

0
345

Opgravingen in de antieke stad Laodicea, vlakbij Denizli, blijven leiden tot waardevolle resultaten. Nu zijn er restanten van een aardbeving ontdekt die 1400 jaar geleden plaats heeft gevonden.

Een van de opgravingsteams in het gebied is tot de ontdekking gekomen dat er een aardbeving heeft plaatsgevonden in Laodicea. Professor Celal Şimşek, die het team aanstuurt, maakte bekend dat er veel waardevolle voorwerpen zijn gevonden, die hij heeft overgedragen ter bescherming ervan.

Het is geen grote verrassing dat er een aardbeving is geweest in de oude stad. In de regio van Denizli hebben namelijk in de geschiedenis al heel wat bevingen plaatsgevonden. Na elke verwoestende aardbeving, werd het gebied weer opgebouwd. Maar na een hele grote beving in het jaar 494, trokken de bewoners van Laodicea weg uit de stad en vestigden zich in Kaleiçi, Hisarköy en Babadağ.

Dit jaar werd begonnen aan een nieuwe reeks van opgravingen en restauraties in het gebied. Tot nu toe is er al een agora, een stadion, sarcofagen, een amfitheater, een odeon, een waterput en een aquaduct ontdekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.