Oranjefeest in Ankara een groot succes

2
885

Onder leiding van een comité van Nederlanders in Turkije is er een enorm feest gevierd in de Turkse hoofdstad Ankara. Op deze dag werd door de Nederlandse gemeenschap en hun Turkse vrienden de kroning van het nieuwe koningsechtpaar gevierd, tegelijk met bevrijdingsdag. Het aantal bezoekers, dat bestond uit ruim 500 mensen, overtrof de verwachtingen van alle aanwezigen.

Het festival begon om 11 uur. Op dat moment stond er een lekker koel briesje en de zon was al flink aanwezig op het grasveld op de internationale campus van de Bilkent universiteit. Veel Nederlanders en Turkse vrienden waren al ruim voor deze tijd druk bezig om hun plaatsje op de vrijmarkt in te richten. De activiteiten gingen gelijk na opening van start met een hardloopwedstrijd voor de kinderen rond het hoofdgebouw.

De organisatie had een band gevraagd om het geheel een muzikaal tintje te geven en verrassend genoeg bleek het in de smaak te vallen bij de bezoekers. Er waren stukjes schaduw ingericht en er waren bovendien tafeltjes neergezet om lekker bij te praten met vrienden en kennissen onder het genot van een hapje en drankje. Er werd goed verkocht op de vrijmarkt en de sfeer zat er goed in.

De ceremoniemeester Erkan praatte alles bijelkaar vanaf het podium en lichtte iedereen in over de activiteiten die op het programma stonden. Zo waren er oud Hollandse spelletjes als blikwerpen, zaklopen, touwtrekken en is er zelfs een voetbalwedstrijd geweest tussen een Nederlands en een Turks team. Naast het klassieke springkussen konden de kinderen hun gezicht laten schminken als echte leeuwen. Erkan’s lieftallige assistente Shirley zorgde ervoor dat de activiteiten volgens een stipt tijdschema verliepen en het plezier van beiden werkte aanstekelijk bij alle bezoekers.

De dag werd afgesloten met een wedstrijd ballonnen oplaten voorafgaand aan een optreden van de kinderen van de Nederlandse school op dezelfde campus. Het was aan de gezichten af te lezen dat ieder het enorm naar zijn zin heeft gehad. Het evenement is dus zeker voor herhaling vatbaar. Terwijl de medewerkers van de universiteit meehielpen de achtergelaten rommel van het feest op te ruimen was er een groot gevoel van voldoening zichtbaar bij alle mensen die meegeholpen hebben om de dag tot een groot succes te brengen.

De foto’s kun je bekijken op: Foto’s Oranjefeest Ankara 2013.

DSC_0218

2 REACTIES

  1. Leuk jongens, goed gedaan. Proficiat voor de organisatie.
    Willem Alexander en Maxima zijn de leukste van allemaal, daar mogen we trots op zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!