Oranje-international Wout Weghorst voetbalt komend seizoen bij Beşiktaş

0
2348

De geruchten op social media deden al de ronde maar nu is het officieel: Oranje-international Wout Weghorst speelt het komende seizoen in het shirt van de Turkse voetbalclub Beşiktaş. Dat is te lezen op het officiële Twitter-account van de zwarte adelaars uit Istanbul.

De oud-aanvaller van Az en Heracles Almelo werd deze week door supporters al grotelijks onthaald op het vliegveld in de miljoenenstad. Weghorst speelde afgelopen seizoen nog voor het gedegradeerde Engelse Burnley maar zal dit jaar op huurbasis uit gaan komen voor de Turkse club. De 29-jarige aanvaller heeft een overeenkomst met Beşiktaş voor 1 jaar.

Valérien Ismaël, trainer van Beşiktaş, werkte al eerder met Weghorst bij het Duitse VfL Wolfsburg. Daar maakte de aanvaller 59 doelpunten in 118 competitiewedstrijden. Weghorst scoorde onlangs met Oranje nog de winnende goal in de uitwedstrijd tegen Wales. Hier kopte hij tijdens de 93e minuut de 1-2 binnen.

Geen Europees voetbal

Beşiktaş werd afgelopen seizoen 6e in de Turkse Süperlig competitie en zal daarom dit jaar geen Europees voetbal spelen. De club werd voor het laatst in 2021 landskampioen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!