login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Oppositieleider twijfelt aan Erdogan’s nucleaire expertise

post thumbnail

De verdediging van de Turkse premier Recep Tayyip Erdoğan met betrekking tot de kernenergie in de nasleep van de ramp in Japan, heeft voor argwaan gezorgd bij de belangrijkste oppositiepartij CHP.

Toen Kemal Kılıçdaroğlu (CHP) sprak donderdag in Istanbul, zei hij over Erdogan: “Nu is hij ineens uitgegroeid tot een nucleaire (energie) deskundige, terwijl hij kort hiervoor nog aanklager was van Ergenekon verdachten.

Er zou moeten worden geluisterd naar de echte experts op nucleair gebied. De voorbeelden van de wereld zouden moeten worden gevolgd. China is gestopt met alle werkzaamheden met betrekking tot kerncentrales. Wij moeten ook voorzichtiger zijn. We hebben de nodige lessen uit rampen te leren.

Aldus Kılıçdaroğlu.

“De CHP is niet tegen kernenergie”, voegde de oppositieleider hier aan toe. “We moeten er gebruik van maken. Maar niet onder de voorwaarden zoals die ons worden opgelegd door de partij van Justitie en Ontwikkeling. “Turkije is bezig om een energiecentrale te bouwen zonder eerst een verzoek proces door te lopen. Waarom? Welke is goedkoper, welke is veiliger? Van welke generatie zijn deze centrales? Turkije moet dit weten en hierover discussieren”. “Maar in plaats hiervan heeft de regering een akkoord ondertekend met Rusland, is met dit akkoord door het Parlement gerend en vervolgens werd deze afspraak ons opgelegd,” zei Kılıçdaroğlu. “Maar het volk moet ook tevreden zijn. We zijn erg bezorgd over deze kwestie.”

Premier Erdogan sprak woensdag in Moskou. Volgens hem zou zijn regering ‘alle nodige voorzorgsmaatregelen’ nemen ten aanzien van de geplande kerncentrale in Akkuyu, Mersin. “Maar we erkennen ook dat er incidenten buiten de macht van de mensheid zou kunnen plaatsvinden in deze wereld,” zei hij.

Wij willen geen Nucleaire Centrale

Wij willen geen Nucleaire Centrale

Plaats Reactie

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)