Ophef over ombouw van Haydarpaşa treinstation naar hotel

10
930

Honderden mensen, waaronder ook leden van politieke partijen, hielden afgelopen woensdagavond een protest tegen de plannen van de Turkse regering om het oude Haydarpaşa treinstation in Istanbul om te bouwen naar een hotel.

Met spreuken en spandoeken marcheerde de horde mensen naar het oude treinstation. Ook in diverse grote Europese steden kwamen groepen mensen bijeen om hun mening naar buiten te brengen tegen de plannen van de Turkse regering.

Een medewerker van het treinstation geeft aan dat hij met collega’s al sinds 2004 bezig is om de plannen van de regering te dwarsbomen. “Er moet geen hotel komen in het oude station”. “Haydarpaşa is een belangrijk cultureel kenmerk langs het water van de miljoenenstad, dit moet zo blijven”. Aldus een van de actievoerders.

Eind 2010 brak er nog een forse brand uit in het Haydarpaşa gebouw tijdens renovatiewerkzaamheden aan het dak van het station.

Hoe is jullie mening over de nieuwe plannen?

10 REACTIES

  1. Laat dit mooie gebouw maar station blijven.

    Hoop niet dat die brand in 2010 de bouwmaffia op het idee brengt om, net zoals bij veel andere historische plekken in İstanbul helaas is gebeurd,de boel af te laten fakkelen.

  2. Een schitterend gebouw, met de mooie torens. Laten we hopen dat het oude station behouden blijft. Hoewel een hotel erin misschien niet eens zo’n slecht idee is, toch? Als interieur en buitenkant daarmee behouden blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!