login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Oost-Turkije bedekt met sneeuw

post thumbnail

Delen in het oosten van Turkije werden vandaag getroffen door koud weer en sneeuwval.

Een aantal provincies in het oosten van Turkije werden donderdag geteisterd door zware sneeuwval. In Erzurum daalde de temperatuur tot wel acht graden onder nul. 43 dorpswegen raakten onbegaanbaar als gevolg van de sneeuwval. Om de wegen naar de dorpen toe weer begaanbaar te maken werden er speciale teams gemeentewerkers ingezet.

Ook in de provincie Sivas werden 17 dorpen door de sneeuw afgesloten van de buitenwereld en kwam het kwik niet hoger dan -5 graden Celsius. Volgens de weerberichten zal de temperatuur in de provincie dit weekend verder dalen tot 12 graden onder nul. In de zuidoostelijke provincie Hakkari viel wel 20 centimeter sneeuw, ook daar waren 15 dorpswegen onbegaanbaar.

In Mus, hadden de gemeentewerkers urenlang werk om de snelweg vrij te maken van sneeuw. Al die tijd was de weg afgesloten voor het verkeer. In de centrale provincie van Kırıkkale viel de eerste sneeuw van het seizoen, kinderen gingen daar massaal de straat op om lekker te spelen in de sneeuw.

Er zijn 2 reacties

Wiert Veen

Lijkt Nederland wel

Pietje

Brakka boi ben je tantoe dom in Nederland is niet eens Sneeuw , khowed ah tata :evil:

Plaats Reactie

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of Abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)