login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Onderzoek Alanya over autochtone- en buitenlandse inwoners

post thumbnail

De lokale bevolking van Alanya, die financieel profiteert van de buitenlanders die woonachtig zijn in de stad aan de Middellandse Zee, zijn blij dat ze er zijn. Maar er zijn ook locals die zich zorgen maken over het toenemende aantal buitenlanders. Dit blijkt uit onderzoek van een student.

Over het algemeen zijn de locals van Alanya positief over de buitenlandse bewoners in het gebied. De mate waarin zij bijdragen aan hun maandelijkse inkomen, is hier echter wel van invloed, zo blijkt.
Deze studie werd uitgevoerd door Furkan Baltaci die bedrijfskunde studeerde aan de Akdeniz Universiteit van Alanya. Uit de resultaten komt onder andere naar voren dat de autochtone bevolking met een hoger inkomen en betere opleiding de neiging heeft om positiever tegenover buitenlandse inwoners te staan.
De mensen met een laag inkomen die geen economisch voordeel halen uit de aanwezigheid van buitenlandse inwoners in hun stad, zijn vaker bang dat een teveel aan buitenlanders de sociale en culturele structuur van hun samenleving vervormd.

Tot nu toe zijn er zo’n 20.000 huizen gekocht door mensen met een andere nationaliteit in Alanya en omgeving, vermeldde Baltaci. Volgens hem is het belangrijk dat de gemengde bevolking in het gebied goed met elkaar blijft communiceren, omdat er anders geheid een conflict zou ontstaan. Vrijwel alle buitenlandse inwoners wonen namelijk in huizen gelegen in exclusieve zones, waardoor zij zich nauwelijks mengen met de Turkse bevolking die voornamelijk in appartementen elders wonen.
Het schijnt ook dat buitenlandse inwoners die leven in exclusieve woonwijken de neiging hebben om te winkelen in winkels geopend door andere buitenlanders, waardoor ook hun economische bijdrage aan het gebied afneemt.

De meeste buitenlandse bewoners in Alanya leiden een comfortabel leven met pensioeninkomens van rond de 2.000 euro, terwijl autochtone gepensioneerden deze luxe vaak niet hebben. Ook dit draagt bij aan het onbehaaglijke gevoel van sommige locals.

Discriminatie klachten

Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat buitenlandse bewoners vaak klagen over het feit dat de lokale bevolking in de buurt van hun huizen dieren zoals geiten, koeien en schapen voederen.

Daarnaast geven zij ook aan op bepaalde punten te worden gediscrimineerd. Zij vinden het bijvoorbeeld niet eerlijk dat Turken niet verplicht zijn om alle kosten voor een begraafplaats zelf te betalen, terwijl zij (de buitenlanders) wel het gehele bedrag zelf moeten ophoesten.

Vervolgens zorgen zij er als buitenlandse inwoners blijkbaar voor dat de inflatie in hun gebied toeneemt. “Bananen worden geteeld in Alanya. Een kilo bananen kost 4 Turkse Lira in Mahmutlar waar het aantal buitenlanders het sterkst geconcentreerd is, terwijl dezelfde bananen kunnen worden gekocht voor 2,5 tot 3 lira in Isparta.”

Er zijn 19 reacties

Hier in Calis Fethiye is het al zo dat je de oproep van de moskee niet eens meer hoort ze hebben het geluid zacht gezet omdat de engelsen er last van hebben….Ovacik richting Oludeniz is helemaal al een engelse kolonie…daar wilde ze zelfs de muhtar( een engels man) voordragen….nog even en lokale bevolking moeten hier met een visum naar binnen

Yasin Karatepe

Alanya mijn land is ;))

yusuf

Oprotten met die klagen over het oproep tot gebed (ezan). En met diegene die dit toelaten!!!!!!!!!!!!!……………..

..

Halim Vedat Kaya

Oralarda bir gurbetçinin ve yerli masum biraz zengin birinin yazlık alması hayal oldu.!!!!! maaleseffff. Çünkü ancak zengin yabancılar ve sosyete zengin lere hitap ediyor. Yabancıya toprak satışı sayesinde fiyatlar bile euro,dolarla konuşuluyor. Yazık yabancıya toprak satışı varmı? özellikle bir türke!!!!

Halim Vedat Kaya

Hollandada toprak satışı varmı? özellikle bir türke yada araba? :)) bir çıkarsalar wilders burayı ayağa kaldırır.ilk seçimde tek başına iktidar.

HANS ANJA

Goedemorgen

mensen die last hebben van vee moskee endergelijke moeten het eerste vliegtuig pakken naar huis/
Hoe durven ze het te zeggen mensen pas je aan en heb respect voor het Turkse cultuur/
Wij genieten hier van alles van moskee tot geit/
Neem een voorbeeld aan deze mensen daar kun je een hoop van leren zoals tolerantie humor en grote gastvrijheid/
Ons advies ga niet op een park wonen met jullies landgenoten wij wonen tussen de Turkse bevolking en daar genieten we ieder minuut van de dag van/

Groetjes Hans Anja Visser :turk: :ned:

Fatima Rawass

ze hebben last van de geiten en wat doen de honden in hun huizen ?

Helemaal eens met Hans & Anja.
Wat zoeken zulke mensen hier, die verzieken alles.

Daarom houd ik mij ook ver van alles wat buitenlander is, ja ik weet ik generaliseer.
Maar ik ben hier wel gekomen voor het land en de bevolking en niet voor buitenlanders die hier wonen.
Ik woon ook bewust in een kleine gemeente, met zo weinig mogelijk buitenlanders, kom ik er tegen in bijv. een supermarkt, zeg ik vriendelijk goeden dag en daar blijft het bij.

Resumé; ik woon tussen de Turken, deel lief en leed met hen en zo wil ik het houden. Oh ja, ik wil hier ooit ook begraven worden.

Anamur sahil, benim cennetim, :turk:

Selam, Anamurlu.

Jolanda Güngör-van Deursen

Voor geld doen ze alles!

Meryem Holtjer

dit heeft niets met geld te maken wij zijn dankbaar dat we hier mogen leven in mahmutlar vlak bij alanya een prachtig land een schitterend cultuur alleen bepaalde buitenlanders moeten zich hier ook eens aan passen dat verwachten wij toch ook van turken die in een ander land wonen

Meryem Holtjer

ben bir hollandaliyim biz mahmutlarda otuyoruz cok mutluyuz benim pasport yazdilar ben bir hollandaliyim ama yurekten turkum turkyeyi cok sagol biz burada yasliyoruz

buitenlanders in turkye je bent een gast hier gedraag je ernaar, ook al heb je een ikamet.En leer de taal.verpest toch niet altijd de goede dingen in het leven door slecht gedrag.

bart

ik woon in Belgie in een stad met veel turken (woon ertussen)…geloof me,als wij als buitenlandse eigenaars in Turkije ons zouden gedragen zoals de Turken dat in Belgie doen waren we allang uit Turkije buitengezet…

antonieq

@Meryem Holter,

Als je een opsomming maakt zou je blij mogen zijn dat je tot een totaal komt van 5% turken die zich aan de nederlandse cultuur aanpassen.

Wij, Nederlanders, zijn zeer waarschijnlijk het enige volk op de wereld wat zich altijd aanpast aan de normen en waarden van het land waarin ze wonen en daardoor niet kunnen indenken wat in dit geval de engelse manier van denken over aanpassing in een ander land is.

Engels manier van leven is voornamelijk drank, zonnen en voetbal en daar past een ezan, wat overigens een geloof iets is en dus niks met cultuur te maken heeft, niet prettig bij.

Jolanda Güngör-van Deursen

Turkije is heel blij met de buitenlanders. En ik ook. Aanpassen moet overal, hier en in NL.

jaap

Ik ben niet zo overtuigd van het aangepaste gedrag van de Nederlanders (hollanders) Ik woon als Yabanci in Turkije maar vermijd de plaatsen waar de hollanders bij elkaar komen ik wil daar niet mee gezien worden. Ik begrijp de Turken die niet altijd blij zijn met de buitenlanders. Aan de andere kant genereren de buitenlanders inclusief de Engelse, Russen enz heel veel geld en zijn daarom op veel plekken welkom en dat kan ik mij ook voorstellen.

TURK1

“Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat buitenlandse bewoners vaak klagen over het feit dat de lokale bevolking in de buurt van hun huizen dieren zoals geiten, koeien en schapen voederen”

Je bent in Turkije hier is het normaal om geiten, koeien, kippen, duiven te voeren, te hebben.

Ik heb liever geiten rond lopen dan stink honden.

Turken zijn Nationalistisch dus ze zullen zich nooit aanpassen aan buitenlandse eisen in hun eigen land..

Nederland zijn totaal niet nationalistisch..

:turk: :turk: :turk: :turk: :turk:

viviane pannier

ook ik woon als Belgische in Alanya.
Sommige buitenlanders willen nu eenmaal alles naar hun hand zetten.
Dat men klaagt over het voederen van dieren vind ik gewoon zielig.
Dat men erin toestemt de azaan zachter om te roepen is gewoon
Schandalig maar wat ik het allerergste vind is dat sommige toeristen gewoon in bikini op straat lopen en dat nog wel in een moslimland.
Ik weet niet hoe dat zit in Nederlan maar in Belgie mag men enkel
Op het srand in badpak rondlopen.
Zelfs op de dijk moet men zich bedekken.

Jacques van Heck

Sinds 2013 wonen wij in Mahmutlar die we 3 tot 4 keer per jaar bezoeken.
Ik vind het schitterend en meng me graag tussen de Turkse gemeenschap.
Men is vriendelijk, open en eerlijk naar ons toe en behulpzaam.
Voor mij niets dan lof voor de Turkse gemeenschap.
Ik ben blij dat we daar voor een deel aan mogen proeven

Plaats Reactie

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of Abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)