Nog steeds enorme hitte in Antalya en omgeving

9
1012
Antalya Strand

Na de hittegolf van afgelopen maand is de temperatuur in Antalya en omgeving nog steeds niet erg aangenaam. Zelfs op plekken in de schaduw loopt het kwik soms op tot 40 graden.

De lokale bevolking en toeristen proberen verkoeling te zoeken in zwembaden, douches en in ruimtes met airco. Afkoelen in de zee is geen goede optie omdat de temperatuur van het zeewater inmiddels ook rond de 30 graden ligt. Niet alleen door de hoge temperatuur, maar ook door de hoge luchtvochtigheid kan het erg benauwd worden. Waterparken zijn wel erg populair in deze warme periode.

Op sommige oudere wegen in de provincie is zelfs een laagje van het asfalt gesmolten door de enorme hitte van de afgelopen weken. Mensen wordt aangeraden om niet te lang in de zon te blijven, zichzelf goed in te smeren met zonnebrand en om zo vaak mogelijk een zonnebril en pet te dragen.

9 REACTIES

  1. Wat houdt nu eigenlijk 40 graden in de schaduw in ??

    İn İzmir waar ik vorige maand nog was zijn er ook zeker 5 dagen geweest waar het 45 graden op de thermometer was en deze “hitte” was lang niet zo erg als 25 in nederland.
    İn Efes waar ik 2 weken geleden was was het door de weinige beschutting en het vele marmer ook bijna 50 graden maar doordat er deze keer een goede wind door het dal waaide was het gewoon koud , s`avonds waren we wel met zijn allen flink rood :mrgreen:

  2. @antonieq: ik neem aan dat je vakantieganger bent en niet in Turkije woont. Het is een groot verschil of je hier een paar weken vakantie houdt of hier woont en werkt. Hier in Antalya is het deze zomer werkelijk erger dan voorgaande jaren, vooral de luchtvochtigheid is erg hoog en dat voelt toch echt anders dan 25 graden in Nederland (dat zijn voorjaarstemperaturen in Antalya…..). Het maakt natuurlijk uit in welk deel van Turkije je vakantie viert. Ik zou zeggen, kom eens een paar maanden in de zomer naar Antalya en je weet wat bedoeld wordt…….

  3. Nou dan blijf ik toch maar in Nederland, ik zou helemaal gek worden van die hitte, alles plakt en je kan niks doen en airco gaat ook niet wordt ik ziek van, nee ik wacht nog maar ff 6 weken en gaat heerlijk eind september 3 weken naar alanya. :zonnen:

  4. @Lorely,

    ik woon inderdaad niet in Turkije,
    maar ben er gemiddeld eens per jaar in de afgelopen 40 jaar geweest en dat ook in verschillende regio`s.

    İk kan ook best snappen dat er een verschil is om te werken met 40+ graden als de luchtvochtigheid hoog is, İzmir heeft meestal een lage luchtvochtigheid wat 40 graden niet erg maakt dan.

    İn Turkije worden werkzaamheden echt wel aangepast aan de temperatuur, zwaar werk word later op de dag gedaan bijvoorbeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!