Home Nieuws Istanbul Nişantaşı klaar voor viering Oud en Nieuw

Istanbul Nişantaşı klaar voor viering Oud en Nieuw

1
702

Een van de leukste plaatsen om te zijn tijdens de viering van Oud en Nieuw is Nişantaşı in Istanbul.

Oud en Nieuw wordt in de grote steden van Turkije groots gevierd. De wijk Nişantaşı in Istanbul is er ook dit jaar weer helemaal klaar voor. De meeste winkels en straten zijn prachtig versierd, wat ontzettend veel mensen aantrekt. In de gemeente Şişli is het elk jaar erg gezellig tijdens de decembermaand. Dit jaar is er ook weer een thema bedacht om afscheid te nemen van 2012 en 2013 te verwelkomen.

De straten van Nişantaşı zijn dit jaar verlicht en versierd met als thema “de speelgoedfabriek”. Zo is er op het plein van Nişantaşı een reusachtig grote versierde dennenboom opgezet, is er een variatie op het beroemde Notenkraker Ballet te zien van de Russische componist Tsjaikovski en vind je er loden soldaatjes en Kerstmannen.

erkanyure_nisantasi_03

De sfeer is er gezellig en naar verwachting zal de gemeente zoals elk jaar ook dit jaar weer ontzettend veel mensen trekken met oudejaarsavond. Voor muziek, optredens, lichtshows en vuurwerk wordt natuurlijk ook gezorgd.

Normaal gesproken wordt er op het Taksimplein in Istanbul ook wat georganiseerd en komen hier veel mensen bijeen, maar dit jaar wordt afgeraden hier naartoe te gaan, in verband met de bouwwerkzaamheden die momenteel in het gebied plaatsvinden.

Hier vast een voorproefje:

https://www.youtube.com/watch?v=2u1PO4XaV5o

En wat filmpjes van afgelopen jaar:


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.