Turkse Nieuwjaarsloten erg populair onder de bevolking

2
762

Turkije’s bevolking kan niet wachten op de Nieuwjaarsloting van de Nationale Loterij, 63 procent van alle loten werd binnen twee weken verkocht.

Volgens de gegevens van de Nationale Loterij in Turkije gaat de verkoop van de Nieuwjaarsloten dit jaar erg goed, al 63 procent van alle loten is verkocht. De hoofdprijs is 45 miljoen Turkse Lira, het totale prijzengeld van de loten is 400 miljoen lira.

Wanneer alle tickets verkocht zouden worden, zal er iets meer dan 242 miljoen lira worden uitgekeerd aan de eigenaren van de winnende loten. Naast de hoofdprijs, valt er ook nog een prijs van 5 miljoen TL, 2 miljoen TL en 1 miljoen TL te winnen.

Als alle loten worden verkocht, zal de Turkse schatkist profiteren van de verkoop met een omzet van 102,4 miljoen TL, waarvan 60,5 miljoen TL aan berekende belasting. Ook ontvangt de staat dan nog eens 33,9 miljoen TL extra van de Loterij Belasting die wordt toegepast op de bruto omzet.

Andere staatsinstanties, zoals het fonds van de Defensie-Industrie, het Promotie Fonds, de Sociale Dienst, de Kinderbescherming en de Organisatie van de Olympische Spelen, profiteren ook van de verkoop van de Nieuwjaarsloten. Het totale bedrag dat onder deze instanties wordt verdeeld is vastgesteld op 7,8 miljoen TL.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!