Home Nieuws Nieuwe wet versoepeld aanschaf grond in Turkije voor buitenlanders

Nieuwe wet versoepeld aanschaf grond in Turkije voor buitenlanders

7
780

De Turkse President Abdullah Gül heeft deze week een wet goedgekeurd die de mogelijkheden uitbreidt voor buitenlanders die grond willen kopen in Turkije.

In de nieuwe wet staat dat buitenlanders nu een stuk land kunnen kopen van 300.000 vierkante meter (dit kan op aanvraag nog verhoogd worden naar 600.000). Voorheen was de maximale grootte 25.000 m2.

Door de oude wet van “wederkerigheid” waren inwoners van onder andere de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Syrië en Libië niet in staat om grond aan te schaffen in Turkije. Deze wet wordt nu ook versoepeld.

Een voorwaarde van de nieuwe regel is dat er voor de aanschaf een constructieplan moet worden overlegd en dat deze goedkeuring heeft van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Voor bedrijven is er niets veranderd.

De nieuwe wet bepaalt ook dat de omvang van het grondbezit in handen van buitenlanders in een bepaalde wijk niet hoger mag zijn dan 10 procent van het het privé bezit in die wijk.

7 REACTIES

  1. Hopelijk blijven bepaalde landelijke gebieden van deze regel uitgesloten. Anders voorzie ik dat de mooiste stukjes Turkije verloren gaan aan “het groot” (qua financiën en projecten). Daarmee zou de authentieke sfeer van mooie plekjes verdwijnen en de plaatselijke bevoilking geconfronteerd worden met andere (lees: hogere) prijskaartjes …

  2. aan de andere kant, ik weet een beachclub te koop, die ik graag zou willen exploteren, maar dat lijkt me dan toch moeilijk, jammer hoor.

  3. Tja wat moet ik hierop zeggen…straks krijg je een tweede Palastina, die hebben toen ook hun grond verkocht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in