Nieuwe bestemming voor Turks toeristisch bedrijf: de ruimte

3
617

VIP Turizm, een toeristisch bedrijf in Turkije, gaat vanaf 2014 reizen organiseren naar de ruimte. Om precies te zijn, naar de stratosfeer, zo meldde het bedrijf op 30 november.

Het bedrijf zal toeristen een vier uur lange ruimte ervaring gaan aanbieden op 36 kilometers boven het oppervlak van de aarde. Het tripje zal gaan plaatsvinden aan boord van een ruimte ballon genaamd “Bloon”, die naar verluidt net is ontwikkeld door het Spaanse bedrijf zero2infinity. VIP Turizm heeft 20 miljoen euro geïnvesteerd in het Bloon project.

“Reserveren kan vanaf 1 januari 2012, en we verwachten dat ongeveer 400 mensen zich zullen aanmelden voor de eerste lancering van Bloon,” vertelde manager Ceylan Pirinçcioğlu van VIP Turizm aan de media.

De eerste take-off, staat gepland voor het einde van 2014 in Turkije – het eerste land waar zo’n project wordt uitgevoerd. De Centraal-Anatolische provincies Eskişehir en Konya zijn het meest geschikt als locatie voor de installatie van de ruimteballon, volgens Pirinçcioğlu.

Er kunnen vier mensen tegelijk mee met de Bloon. De reis naar de stratosfeer duurt 2,5 uur. De toeristen kunnen genieten van een maaltijd in de ruimte terwijl de ruimteballon zich voorbereid op de terugreis naar Aarde. De trip zal rond de 110.000 euro per persoon gaan kosten.

Bron: hurriyetdailynews.com

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!