Home Nieuws New York Times prijst Turkse keuken

New York Times prijst Turkse keuken

29
1046

De Amerikaanse krant New York Times heeft haar lof geuit over de Turkse keuken en aanbevelingen gedaan voor verschillende restaurants in Istanbul.

In het artikel “Tasting Istanbul, from humble to high cuisine”, opgenomen in de weekend bijlage van de krant, werden verschillende Turkse gerechten geïntroduceerd met foto’s. Het artikel bevatte ook gedetailleerde informatie over bekende plaatsen en over ‘wining & dining’ in de stad.

In het verslag, geschreven door Liesl Schillinger, staat:

Je voelt de lucht in de stad bruisen van de energie terwijl je de inwoners arm in arm voorbij ziet wandelen door het doolhof van straatjes en steegjes. Je voelt hun overtuiging dat de stad is ontworpen voor hun plezier, en als ze hier kunnen leven, ze er overal wel iets van kunnen maken

Wijzend op het grote aantal restaurants dat kan worden aanbevolen voor toeristen, zegt de schrijfster: “bezoekers van Istanbul vinden het terecht, vaak een hele opgave om te beslissen waar ze eens zullen eten.”

29 REACTIES

 1. De Turkse keuken is inderdaad super. Maar wat jammer dat veel restaurants niet veel verder komen dan de kippenvleugeltjes, köfte, Osmaans pannetje en een saaie salade. Er is zo veel méér!
  En @Carola: er is een receptenrubriek op t forum.

 2. Ja de Turkse keuken is lekker, voor mij niet de beste, ik hou meer van de Indonesiche keuken maar dat is persoonlijk, hier in Antalya ga ik veel naar restaurants en idd Klaske heeft gelijk, ze kunnen er veel en veel meer van maken.

 3. Weetje waarom Griekse keuken op Turkse keuken lijkt?

  Omdat Turken vroeger de leider was van de wereld, o.a noord afrika, midden oosten anatola en balkan… Grieken hebben 400 jaar samen gewoond.. Onder Turkse vlag! Ja en de rest!

 4. En ik weet dat Grieken alles probeert te stelen van de Turken, zoals Baklava, Cacik, Hacivat en Karagöz, Noord Turkse viool ‘Kemençe’ en veeel meer.. en of dat niet erg genoeg is proberen ze ook patant aan te vragen!! Kom Grieken waarmee zijn jullie bezig?????

 5. Ik kwam laatst bij de LIDL supermarkt en ik stond me daar met een open mond: Griekse zeytin, griekse helva, griekse dolma, griekse yoghurt en ga zo maar door… Dat kantochnieeeeeeeeee?

 6. wat een klerezooi is dat, had de hele rek maar omgegooid.. of lidl in vik steken dan maar kijken of zo verder verkopen. 🙁

 7. @huis in t veld,

  weet vrijwel zeker dat koekepeertje aan het overdrijven is . İk kom zeer vaak bij de lidl en heb zulke producten nog nooit gezien.
  Met een beetje logisch nadenken kun je zelf ook wel invullen dat een grote winkelketen niet zulke dingen kan verkopen.

 8. Het zal waarschijnlijk wél aan mij liggen, maar….ik kom al 32j naar Turkije, sinds 1999 kwam ik gedurende 10j zeker 3x per jaar. Nu woon ik permanent in Antalya reeds 3j.
  SORRY MENSEN maar waar heeft wie die “beste en fantastische” Turkse keuken geproefd en gezien??? Het is ALTIJD hetzelfde liedje…köfte en döner en kebab en kipperommel, miezerige stukjes vlees in saus. Ben je geen ingewanden en yoghurt fan dan ben je ook al gezien…Heeft er iemand al eens de geweldige gastronomie van België ontdekt? Het is ronduit belachelijk om de Turkse keuken bij de beste te rangschikken. Is dit politiek of blinde adoratie voor Turkije?? Met alle respect voor de Turken…….ze kunnen geen asperges en spruitjes klaarmaken, het smaakt allemaal niet want het is OVERAL (ook in ’t sjiekste resto) veel te rauw. Maar het ergste is dat een Turk zo koppig is, dat de kok (5 sterren hotel!) beweert dat het zo moet. ERG!!! Een verkrachting van goeie smaak en geen objectieve meningen lees ik hier, sorry..

 9. LIDY ALS JE IETS LEKKERS WIL ETEN MOET JE NAAR DE STAD GAAN WAAR DIE GERECHT VANDAAN KOMT!!

  IK BEN HEEL SIRIEUS, HEEL GROOT VERSCHIL ALTIJD…

  JE MOET VOORAL NIET NAAR HOTEL RESTAURANT GAAN, DIE ZIJN 10X NIX WAARD. OF NAAR RESTAURANT DIE HEEL LUXE IS..

  GROETJES

 10. Sorry, “huis in ’t veld” maar je kunt je toch wel voorstellen dat ik, na zoveel jaren hier te komen/zijn wel al overal ben geweest en al alles heb gezien…Ik zit hier niet opgesloten en ga met Turkse mensen uit eten en wordt uitgenodigd. SORRY HET IS ETEN PUNT…GEEN GASTRONOMIE. Mocht er iemand een tip hebben waar wat te gaan eten in Antalya of directe omgeving, ik ben “open minded”.
  Ik wacht in volle positieve verwachting……

 11. Hollands en Belgisch eten: Spruiten, daar noem je dan ook wat. Iets wat elke week standaard 2 keer gegeten wordt. Logisch dat ze het dan goed kunnen klaar maken 😀

  Aardappels zijn ze ook goed in! Daarna houdt het wel een beetje op :eten:

 12. SORRY Hier in Turkije verkopen en eten ze heel veel spruiten en ze kunnen ze écht niet klaarmaken. Bovendien Ahmet als je in België of Nederland bent dan zie je hoeveel verschillende resto er zijn, uit ALLE landen. En die draaien goed. Ook de variatie in eetwaren. Hier is het “wat de boer niet kent, de boer niet vreet”. Altijd hetzelfde……’k heb (I keep an open mind) juist naar een site gesurfd Turkije Kok. Nou, nou om te janken!!!
  Nog nooit gedurfd (als Turk) om de Belgische gastronomie te ontdekken??

 13. Hey hele simpele…….Burak Agirman……ik kom al 34j naar Turkije, waarschijnlijk al voor jij geboren bent. Ik woon hier sinds 2008…nog iets?????? Sorry, maar de Turkse keuken is zéér triest, punt! Ga eens buiten kijken hé. En vooral naar de Belgische en Franse gastronomie, maar zelfs nu ook in Australië enz…….De wereld evolueert, weet je……..behalve “eten in Turkije”.
  Wat de boer niet kent, de boer niet vreet….
  Geen enkel “vreemd” restaurant geraakt hier van de grond, zelfs niet in Antalya een toeristenstad, of niet soms? TRIEST

 14. Iedereen heeft gelijk!!!! Maar eh spruiten zie ik hier echt niet volop ennuh niet gaar?? alles is bijna doorgekookt. Ja ik woon in Antalya een zeer lange tijd. Er zijn goede en slechte restaurants maar die zijn toch overal. Trouwens Sushi Co doet het goed hoor Lidy.

 15. Dag Conny,
  op de markten zijn er binnenkort prachtige grote spruiten. Ik heb ze hier NOG NOOIT voldoende gaar gegeten. Sushi Co is op Lara denk ik, nog niet geweest…morgen ga ik uitproberen. Graag had ik nog andere tips ivm resto’s gekregen van jou. I keep an open mind! :cheer:

 16. Hoi Lidy, ja Sushi Co is op Lara, daar in de buurt zijn meerdere restaurants ook in Kaleice zijn een paar leuke restaurants met ook lekker eten bijvoorbeeld Otantik otel, er is een Belgisch restaurant. Ikzelf ga niet zoveel meer naar een restaurant voor diner wel voor lunches Meyman (Lara)bijvoorbeeld, heerlijk en een leuke prijs.
  Tja ik ga niet naar de markt ben op het moment niet mobiel maar als ik spruiten zie in de suup dan koop ik ze allemaal. Nou misschien kom ik je wel eens tegen :=)

 17. Dag Conny,
  ben vrijdag gaan eten in Otantik……..nou, nou……ik bestelde steak met Stroganoff saus. Er werd mij door de kelner (met uitgestreken gezicht) gevraagd HOE ik m’n steak wou…saignant, medium etc….
  Kun je mijn stomme verbazing begrijpen dat ik sliertjes vlees zoals in Gyros op m’n bord krijg. Stroganoff saus is o.a. ook met tomaten, mijn schotel was eigenlijk Vlaams stoofvlees, alleen de vorm van het vlees.
  Het was niet slecht, maar mijn ontgoocheling was zeer groot….Stroganoff was het zeker niet!! Leg dat nu maar eens uit aan de kok, met een internationaal kookboek erbij (heb ik niet geprobeerd, ik doe geen moeite meer) dan krijg je een antwoord in de aard van “hier is dat wel Stroganoff saus. Dan ben je uitgepraat…Het voorgerecht, de bediening en de mise en plat op het bord waren zéér goed. De anderen hun eten, niks aan….te hard gebakken lamskoteletten, ondanks de vraag voor rosé. Wijn was zéér goede Turkse wijn. Wel mooie presentaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in