Nestlé investeert in nieuwe fabriek in Turkije

0
871
Nestle investeert in nieuwe fabriek Turkije, Bursa
Nestle investeert in nieuwe fabriek Turkije, Bursa

Nestlé meldt op haar website dat het bedrijf circa 85 miljoen TL (ongeveer 38 miljoen Euro) gaat investeren in een nieuwe fabriek voor ontbijtgranen in Turkije.

De fabriek wordt gebouwd in Karacabey in Bursa en zal een oppervlakte omvatten van 9400 m2. In totaal zal er ruimte zijn voor ongeveer 160 nieuwe medewerkers. Nestlé verwacht dat de nieuwe fabriek eind 2011 zal starten met de productie.

Nestlé heeft al een erg grote naam in de categorie ontbijtgranen met merken zoals Nesquik, Nesfit en Cornflakes. In Turkije heeft Nestlé momenteel al 6 productievestigingen, waar er nu dus nog 1 bij gaat komen. De ontbijtgranen van het merk die in Turkije verkocht worden werden voorheen geïmporteerd, maar nu zullen deze producten voor de Turkse markt dus ook in Turkije zelf worden geproduceerd. De nieuwe vestiging zal tevens ook gaan dienen om de markten in Noord-Afrika en het Midden-Oosten van ontbijtgranen te voorzien.

Nestlé is in Turkije ook erg bekend onder andere dochtersmerken zoals Chokella, Nescafé, Nespresso, Mövenpick, Maggi en Damak. Het bedrijf is al meer dan 100 jaar actief in Turkije.

Nestle Turkiye 100 Sene
Nestle Turkiye 100 Sene

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!