login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Negen mensen dood door overstromingen Noord-Turkije

post thumbnail

Heftige regenbuien aan de kust van de Zwarte Zee provincie Samsun, zorgden woensdag voor vele overstromingen in grote delen van de provincie. Hierdoor kwamen minstens negen mensen om het leven, onder wie zes kinderen. 21 mensen raakten gewond en er is ook nog een kind vermist.

Het regenwater liet de Mert rivier in Samsun overstromen waardoor nabijgelegen woningen en winkels volliepen en auto’s wegspoelden. Ook stroomde de begane grond en de eerste verdieping van een TOKI flat vol met water.

Er zijn gelijk zoek- en reddingsoperaties op touw gezet waarna al snel de lichamen van verschillende kinderen en volwassenen werden gevonden. De Samsun-Ordu weg in de wijk Canik werd een paar uur uit voorzorg afgesloten voor verkeer met het oog op een eventuele aardverschuiving, maar deze is inmiddels weer open.

Het leek er ook nog even op dat een nabijgelegen dam zou gaan instorten. Maar dat gevaar lijkt nu weer enigszins geweken te zijn. Het plaatselijke meteorologisch instituut meldde dat er in een periode van 24 uur 68,4 mm regen is gevallen.

Verschillende huizen en werkplekken in de oostelijke provincie Erzurum werden ook overspoeld als gevolg van de plotselinge regenval en een hagelstorm, waardoor wegen, huizen en auto’s beschadigd raakten.

Er zijn 8 reacties

Marie Jeanne

Wat erg!!

Marie Jeanne Bilgic-Blanken

Pfff wat heeft dat met dit bericht te maken???????

Zeynep Sy

-_-

Mustafa Zerda Sahin

Waarschijnlijk wil hij de nabestaanden tegemoet komen door geld te geven. Althans dat hoop ik maar;)

Nurcan Doymaz

arme thuis..hoop dat wij het niet mee hoeven te maken als we daar over 2 weekjes zijn insaalah

Mehmet Ali Ateşçi

moeilijk om iets te zeggen..

Jaimie Yatar Bron

Vandaag gezien op het nieuws , echt verschrikkelijk. Moeder draaide helemaal door omdat der kind niet wakker werd, die vervolgens drijvend in een lijkzak naar buiten werd gebracht( voor zover ik het goed begreep) werd er beroerd van, echt vreselijk.

suleyman demirci

samsunda selden 10 kisiyi kaybettik, olenelere allatan rabmet diliyom mekanlari cennet olsun ins,

Plaats Reactie

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)