Nederlanders borrelen in Istanbul

0
769
Nederlanders borrelen in Istanbul
Nederlanders borrelen in Istanbul

Istanbul is hot. Steeds meer toeristen ontdekken de multiculturele megastad aan de Bosporus als bestemming voor een city trip. En er zijn ook steeds meer Nederlanders die de oude hoofdstad van het Osmaanse Rijk kiezen als plek om te wonen en te werken.

Nederland was de afgelopen jaren de belangrijkste of op een na belangrijkste buitenlandse investeerder in Turkije. Steeds meer Nederlandse ondernemers ontdekken de zeer dynamische Turkse economie en vestigen zich hier. Om samen met een Turkse partner een bedrijf te starten. Om een Turkse vestiging te openen van hun Nederlandse bedrijf. Of om een Turkse bank of een ander Turks bedrijf op te kopen.

Daarom groeit de Nederlandse expat gemeenschap in Istanbul sterk en ook het aantal vrije werkers, zoals ik, die Istanbul kiezen om de Nederlandse media te bedienen of om als consultant voor Nederlandse bedrijven op te treden.

Om die Nederlandstalige Istanbullular (inwoners van Istanbul) af en toe eens bij elkaar te brengen, zette ik in januari 2007 de Istanbulse afdeling op van NL Borrels. We begonnen 4 jaar geleden met 15 borrelaars. Inmiddels is dat aantal opgelopen tot 125.

Elke laatste vrijdag van de maand komen we bij elkaar om gezellig, informeel te borrelen. Om bij te kletsen, om te netwerken en gewoon voor de gezelligheid.

Vanavond, 29 oktober, vieren we de Turkse Cumhuriyet Bayramı met veel Nederlandstalige Istanbullular.

Waar:  in het grand cafe Mihrimah Sultan
Adres: Kumbaraci Yokusu No. 145 Beyoglu

Het cafe zit in een zijstraatje van de Istiklal Caddesi tussen het Zweedse en Russische consulaat.

Tel. 0212-293-6627
Begin: 19.00 uur
Iedereen is van harte welkom. Cheers!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!