Home Nieuws Nederlanders in Ankara schrijven Ankara City Guide

Nederlanders in Ankara schrijven Ankara City Guide

0
367

Afgelopen maand verscheen bij uitgeverij Arkadaş de eerste en enige toeristengids over Ankara voor buitenlanders. Hein-Jan Keijzer en Ilse Naves-Scheidel hebben deze geschreven tijdens de jaren dat zij in Ankara woonden. Omdat er geen gids bestond voor buitenlanders en er genoeg te ontdekken valt in Ankara besloten zij deze gids te schrijven.

Het boek beschrijft per hoofdstuk een wijk in Ankara. Elk hoofdstuk wordt voorafgegaan door een kaart waarop de beschreven highlights worden weergegeven. De bezienswaardigheden worden beschreven en praktische informatie als openingstijden en toegangsprijzen wordt gegeven, naast achtergrondverhalen die de geschiedenis van Ankara doen herleven.

Volgens de beschrijving van reisboekhandel Stanley & Livingstone: “Het is een behoorlijk uitgebreide gids, die er bovendien aantrekkelijk uitziet; een prettige letter en veel kleurenfoto’s en overzichtelijke plattegronden. De gids bevat achtergrondinformatie, wijkbeschrijvingen, de beschrijving van bezienswaardigheden en adressen van hotels, restaurants en winkels, maar ook veel praktische informatie en tips voor Ankara met kinderen en wat er in de omgeving van Ankara te zien is.”

De Engelstalige gids is in Turkije verkrijgbaar in boekwinkels en bij toeristische bezienswaardigheden. In Nederland is het boek voorlopig verkrijgbaar bij reisboekhandel Stanley & Livingstone en boekhandel Van Stockum, beide in Den Haag. Prijs is rond de 19,00 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.