National Geographic in gesprek met Turkish Airlines over documentaire

0
1002
Foto: Istanbul Grand Airport
Foto: Istanbul Grand Airport

Het televisienetwerk National Geographic is in gesprek met Turkish Airlines over de productie van een nieuwe documentaire. Dat zegt Uğur Cebeci, een luchtvaartcolumnist voor de Turkse krant Hürriyet.

Volgens Cebeci is National Geographic al in overleg met functionarissen van Turkish Airlines. De Turkse luchtvaartmaatschappij verhuist van thuishaven Atatürk Airport naar de nieuwe luchthaven van de metropool. Dit zal gebeuren direct na de officiële opening van Istanbul Grand Airport op 29 oktober 2018. Het televisienetwerk wil de massale relocatie van de luchtvaartmaatschappij vastleggen in een documentaire.

De documentaires van National Geographic worden wereldwijd in verschillende talen uitgezonden en door miljoenen mensen bekeken.

Turkish Airlines is van plan om de eerste 18 uur van de verhuizing geen vluchten uit voeren. In die tijd moeten er 5000 vrachtwagens van Atatürk Airport richting de nieuwe luchthaven vertrekken met apparatuur en andere uitrusting van het bedrijf. Daarna kan de luchtvaartmaatschappij geleidelijk de vluchten weer gaan hervatten.

De verhuizing vindt plaats in het Europese gedeelte van Istanbul. Om precies te zijn van Yeşilköy naar Arnavutköy. Naar verwachting zal het massale verplaatsingsproces naar Istanbul Grand Airport zo’n 48 uur duren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of abonneer zonder te reageren.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.