Naast schoolmelk straks ook schoolhoning in Turkije

10
672

Naast de bekende schoolmelk actie in Turkije, waarbij miljoenen basisschoolleerlingen gratis pakjes melk krijgen, is er nu een actie gestart om de kinderen ook te voorzien van honing.

Een vereniging van imkers uit Ordu heeft in samenwerking met het ministerie van Onderwijs de actie opgezet. Necati Aydın, voorzitter van de vereniging, heeft gezegd te beginnen met het uitdelen van 10.000 kleine potjes honing aan leerlingen. Dit moet straks 20.000 gaan worden en later misschien op nog grotere schaal.

Elke dag een hapje honing is erg gezond volgens de voorzitter. Dit is tevens bewezen door diverse wetenschappelijke onderzoeken. “Wij willen daarom ook de kinderen allemaal aan de honing krijgen”. Aldus Aydın.

10 REACTIES

  1. weetje hoeveel suiker ze toevoegen in honing… dus totaal niet goed tenzij het pure honing maar dat is veelste duur

  2. Ik heb het op het nieuws gezien en het gaat om Saf Bal, dus het is pure honing. De potjes zijn ook maar heel klein natuurlijk.

  3. Al het goede wat Nederland ooit had en nu afschaft omdat het te duur werd bevonden, wordt in Turkije ingevoerd. Tijden zijn veranderd.

  4. Als imker weet ik als geen ander hoe gezond honing is. En de opmerking van Hayret slaat nergens op, suiker toevoegen aan de honing is duidelijk te zien. Suiker wordt in september (in NL) toegevoegd aan de bijenkasten als de dieren worden ingewinterd, anders overleven ze niet. Honing is dan misschien duur (sigaretten en drank zijn duurder)maar wel poepie-gezond. Laatst een bekende honing gegeven, die had een open wond aan zijn been, kreeg het niet dicht..weekje honing dun erop en voila! wond dicht. Ik bedoel maar…het is lekker (alles met mate) en gezond en ook nog eens geneeskrachtig. Vandaag stond in de krant dat een Universiteit in Amerika had ontdekt, dat bijengif helpt bij darmkanker…ik bedoel maar. Bij elke hap van honing realiseer ik me, hoeveel vlieguren een bij moet maken om een druppel te kunnen produceren. Verdiep je eens in de bijzondere wereld van de bij, je kijk op de natuur verandert op slag, het respect wordt alleen maar groter! Gewoon eens een boek over de bij kopen of googelen op internet. Het is de moeite waard!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!