login: wachtwoord: [wachtwoord kwijt - registreren]

Mogelijkheid om 5 jarig visum aan te vragen in Turkije

post thumbnail

Door een nieuwe regel die de Minister van Buitenlandse Zaken wil invoeren is het straks mogelijk om als toerist een visum aan te vragen waarmee je 5 jaar in Turkije kunt verblijven. Helaas is deze nieuwe mogelijkheid niet voor iedereen weggelegd. Je moet namelijk Turkije binnenvaren met je eigen jacht.

Met de invoering van deze nieuwe maatregel wil het Turkse Ministerie van Buitenlandse Zaken meer rijke toeristen aantrekken. Het is als toerist ook mogelijk een 5 jarig verblijfsvergunning aan te vragen indien je een Turkse bankrekening hebt met minstens 3 miljoen dollar.

Engelse berichtgeving: sabah.com.tr

Er zijn 9 reacties

Michel

Ik dacht dat je een bankrekening alleen kon aanvragen als je officieel een verblijfsvergunning hebt. Zo zie je maar weer dat je met geld alles kunt regelen.

@Michel, een bankrekening kun je als toerist gewoon openen hoor. Je moet alleen een BTW nummer aanvragen, maar dat is 5 minuten werk en is gratis. De 3 miljoen is een ander verhaal :D

evelien

een verblijfsvergunning van 5 jaar was altijd al mogelijk.

Karin Peters

Jaaaaaaaaaaaaaa <3 <3 <3 <3 <3

Miranda Köroğlu

uhh ben je zo rijk dan, Karin? Je moet wel met een jacht komen of paar miljoen hebben, hoor. Hahaha…

Een verblijfsvergunning voor 5 jaar was ook voor de relatieve armoedzaaiers onder ons al langer mogelijk. Een 5 jarig visum is iets nieuws. Wat daar het voordeel van is boven een verblijfsvergunning? Misschien niet zo lang hoeven wachten voordat je je paspoort terug hebt, maar wel bij de autoriteiten moeten aantonen dat je met een jacht gekomen bent of 3 miljoen op je bankrekening hebt. Het blijft bureaucratisch geneuzel, met of zonder veel poen.

indovoc

hoe kom je bij drie miljoen dollar???????

Per jaar 80 dollar dus 5 jaar ,400 dollar en dat is ongeverr 900 Tl plus evntueel 180 Tl voor het blauwe boekte (ikamet).
In de toekomst betere informatie inwinnen.

indovoc

Borg is 10.ooo TL per jaar is dus 50.ooo Tl en dat is veelminder dan 3.ooo.ooo dollar.

Betty Duitemeijer

Ik wil ook een 5-jarige vakantie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Plaats Reactie

Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties. Of Abonneer jezelf op deze discussie zonder te reageren.

:zonnen: :yeeeh: :worship: :wop: :wink: :uncheer: :twosome: :turk: :tooth: :tongue: :smash: :shutup: :roll: :oops: :oo: :ned: :mrgreen: :loller: :lolflag: :lol: :lekker: :hup: :huh: :heet: :evil: :eten: :emo: :duivel: :cry: :clown: :cheer: :bwuh: :biertje: :P :D :?: :-| :-? :) :( :!: 8-O 8)