Home Nieuws Mogelijk islamitische begraafplaats in Velsen

Mogelijk islamitische begraafplaats in Velsen

7
1594
Mogelijk islamitische begraafplaats in Velsen
Mogelijk islamitische begraafplaats in Velsen

Velsen krijgt mogelijk binnenkort een eigen veld voor het begraven van moslims. Marcel van Soest, beheerder van Duinhof, heeft het hier over gehad met het bestuur van de moskee in IJmuiden. Zij reageerden enthousiast op het voorstel.

De voorkant van het nu nog lege veld ligt naar het oosten, zoals de Islam voorschrijft. Ook is het veld ’halal’: er zijn niet eerder mensen op dit stuk grond begraven.

De meeste mensen uit Turkije en Arabische landen worden begraven in het thuisland. Pas bij latere generaties is sprake van begraven worden in Nederland. De grote Turkse gemeenschap in Velsen zou gebruik kunnen maken van het eventuele moslimveld.

7 REACTIES

  1. o ja, nu ook nog zoiets, laat die moslims lekker in hun eigen land begraven worden, of gewoon op een normale begraafplaats. Nederland is geen moslim land !!!!

  2. jaap kootstra stel je niet aan aansteller, bovendien wil ik liever in turkije begraven willen worden, maar voor sommige moslims die al heel lang in nederland wonen willen best een overleden dierbare vaker kunnen bezoeken…dus dat jij hier respectloos een groep te beledigen….in turkije zijn er zat buitenlanders en anders gelovigen begraven…!!!

  3. Jaap kootstra Zowel jij als alle moslim,s mogen weten waar ze willen rusten.
    Wat doe jij dan als nl in turkye jij hebt daar ook je vrouw en je zoontje …..waar je nooit meer naar omkijkt dus een goede moslim zul jij nooit worden…
    Groeten je zus …helaas

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!